Ако смятате, че изненадите от E3 представянето на Microsoft са приключили, грешите. Е, тази не идва точно от самото събитие, но все пак е свързана с него — маркетинговия директор за Xbox на Microsoft Албърт Пенело (Albert Penello) сподели в Twitter вчера, че Xbox One конзолата от 2013 година ще бъде съвместима с оригинални дискове за Xbox.

Точно така, Xbox One вече ще може да подкарва не само 360 игри, но и такива за първия Xbox, представен през далечната вече 2001 година.

Освен това, дигиталните лицензи за Xbox игри също ще работят на Xbox One и ще могат да се използват. Все още не е официално обявено как точно ще работи функционалността, но ако можем да вземем за пример обратната съвместимост на Xbox One с Xbox 360, то най-вероятно дисковете и лицензите ще бъдат нещо като оторизация за активиране на дигитална емулация на играта.

Все още не са обявени и Xbox заглавията, които ще получат обратна съвместимост при Xbox One, но със сигурност можем да очакваме информация по-късно тази година, ако не преди края на конференцията E3.