Според официални новини от студио Fox, продуценти и режисьори имат идея да възобновят един от най-запомнящите се сериали на всички времена – „Досиетата Х“ (The X-Files). Това стана ясно след пресконференция на Асоциацията на телевизионните критици в събота.

ВИЖ ОЩЕ: ЕЛЪН МЪСК И SPACEX ПУСКАТ МИКРО-САТЕЛИТИ ЗА ИНТЕРНЕТ

Изпълнителните директори на Fox TV Дейна Уолдън и Гари Нюман споделиха, че и двамата са си мислели за нещо подобно и също така са разговаряли по въпроса със създателя на сериала Крис Картър и актьорите Дейвид Духовни и Джилиан Андерсън. Още няма планове дали ще става въпрос за рестарт на цялото шоу, или някакъв вид продължение на историята, но като цяло пречката е от по-различен вид – всеки от замесените е зает с други проекти и би било трудно всички да се съберат на едно място и да работят по „X-Files“. По думите на Дейна Уолдън:

„Гари и аз работехме в 20th Century Fox през цялото време, когато The X-Files вървеше по телевизията. Беше невероятно приключение. Запазихме много добри отношения с Крис, Дейвид и Джилиан. Имаме големи надежди, но е трудно. Актьорите са много заети. Много неща се случват в момента. Крис също е доста зает, така че в момента само се чудим как да освободим време за работа по проекта.“

Както се вижда, очевидно всички искат това да се случи, но най-голямата пречка е липсата на време. Да се надяваме, че все пак ще се намери достатъчно голяма дупка, че да се започне каквато и да е работа по въпросния план за възобновяване на шоуто – сигурен съм, че много хора ще се зарадват.