Microsoft обяви вчера, че новата операционна система Windows 8 вече е достъпна в цял свят. От днес потребителите ще могат да изпитат удоволствието от ползването на всичко, което компанията е сътворила. Windows 8 пристига с нов потребителски Metro интерфейс, много нови приложения и всичко това е съпътствано от отварянето на Windows Store.

Microsoft поясни, че се очакват над 1000 таблета и PC устройства с новата операционна система Windows 8 и нейната втора версия Windows RT.

“Windows 8 събира най-доброто от един таблет и PC. Работи перфектно и е удобна за игра и работа. Представихме си Windows по тотално различен начин и това е резултатът”, коментира изпълнителният директор на Microsoft Стив Балмър.

Потребителите с по-стари версии на Windows ще могат да ъпгрейднат като свалят Windows 8 от сайта http://www.windows.com/buy. Новата ОС ще е достъпна в над 140 пазара и на 37 езика. Windows 8 ще се предлага в две основни версии – Windows 8 и Windows 8 Pro, а освен това има и Windows 8 Enterprise версия, предназначена за големи компании. Windows RT пък е най-новото попълнение в Windows фамилията. Операционната система е съзадена за ARM-базирани таблети. Освен за Microsoft Office 2013, Windows RT е създадена ексклузивно за приложенията в новия Windows Store. Тази версия има и едно ограничение – не може да използва програми от Windows 7, а само приложения от Windows Store.

Съществуващите потребители на Windows операционни системи ще могат да ъпгрейднат до Windows 8 само за 39.99 долара, както беше обявено и преди. А всеки потребител, който е закупил устройство с Windows 7 в периода 2 юни 2012 – 31 януари 2013, ще може да ъпгрейдне за само 14.99 долара. За да провери дали отговаря на изискванията, клиентът трябва да посети http://www.windowsupgradeoffer.com.

1 коментар

Comments are closed.