Според източници, запознати с практиките на Microsoft, компанията смята да пусне тестова версия на Windows 10 Creators Update още другата седмица. За това докладват Windows Central, посочвайки началото на април като евентуален старт за разпространението на финалната версия на ъпдейта.

Ако Creators Update започне разпространение в началото на април, можем да очакваме всички съвместими устройства да го получат по някое време преди края на месеца.

Освен самият ъпдейт, Microsoft готвят и няколко пача, насочени към разрешаването на проблеми, които няма да бъдат разрешени от Creators Update. Тях можем да очакваме малко по-късно. Преди време компанията обеща да бъде по-прозрачна относно ъпдейт практиките си и така да улесни процеса по ъпдейтване на операционната система.

Windows 10 Creators Update ще донесе на потребителите Paint 3D, нов Game Mode, смесена реалност, picture-in-picture mode и подобрения при Microsoft Edge. За повече информация вижте поста ни от представянето на Creators Update. Секцията People в taskbar-а обаче, която също беше представена, ще се забави и ще дойде с втори ъпдейт тази година.