Windows 10 Creators Update е следващият голям ъпдейт по операционната система на Microsoft и първото нещо, на което ще можете да се насладите след инсталацията му, е Paint 3D. Според компанията, това е следващият стадий в развитието на паметното приложение, което е на повече от 30 години.

С Paint 3D Microsoft искат да покажат, че 3D-то е за всички, както се изрази продуктовият мениджър Меган Сондърс. Всички потребители на Windows 10 вече ще могат да рисуват 3D изображения, да създават собствени емотикони и дори да ги споделят в Community мрежа, където те да бъдат разглеждани от всички или „ремиксирани“ от други потребители.

Както можете да видите от видеото, с всяко едно Windows устройство, снабдено с камера, ще можете да сканирате някой обект от заобикалящия ви свят, след което да го пренесете във виртуална форма на Paint листа. Оттам нататък само въображението ви е границата на това, което можете да създадете.

Освен всичко това, Microsoft ще ни донесат и възможността да импортираме 3D обекти в PowerPoint презентациите си. По този начин ще можете да създавате интересни анимации и да представяте идеите си по идеален начин.

Разбира се, трябва да отбележим и нещо важно — Creators Update идва абсолютно безплатно за всички потребители на Windows 10 още през ранната пролет на 2017 година. Тогава всички вие ще можете да пробвате Paint 3D и да споделите мнението си за него с нас. А до тогава — чакаме.