Неуспехът на операционните системи Windows RT и Windows 8.1 with Bing бе явен — и двете не успяха да се превърнат в широко използвани, въпреки опитът на Microsoft да отдалечи потребителите от Chrome OS и iPad чрез тях. Ето че компанията ще опита отново, този път с малко по-различно нещо.

Това е Windows 10 Cloud, за който не знаем нищо кой знае какво, освен че може да е безплатна и олекотена версия на Windows 10. Това не задължително ще бъде облачна услуга, но определено ще е новият конкурент на успешната Chrome OS.

Според ZDNet, Windows 10 Cloud може би ще е създадена да работи с универсалните Microsoft приложения от Windows Store, като фокусът ще е операционната система да се предлага безплатно да производители, които са съгласни да я включат в своите лаптопи.

Не е ясно кога Windows 10 Cloud ще бъде официално представена, като Microsoft все още дори не са я обявили официално. Ранните build версии на предстоящия Creators Update обаче сочат точно към тази нова операционна система и ще е интересно да я видим. Възможно е да се появи през април, когато всъщност Windows 10 Creators Update ще бъде пуснат. Да видим.