whatsapp bb
Roslan Rahman/Getty Images

Тази сряда BlackBerry обяви, че приложението WhatsApp Messenger е вече на мобилната платформа BlackBerry 10, вградено в  BlackBerry Contacts . То може да бъде изтеглено от BlackBerry World.

Компанията изрично подчерта, че WhatsApp внася „native версия на популярната услуга за съобщения“ на тяхната платформа BlackBerry 10. Това изказване може да звучи странно, но от друга страна e добро поради две причини.

Първата е фактът, че канадската компания одобрява други приложения за съобщения, както стана и с WhatsApp, което беше обявено при пускането на BlackBerry 10 на пазара. Втората е, че тя не отрича все по-намаляващото значение на BlackBerry Messenger на днешния пазар.

Какво да очакваме от наскоро пуснатото приложение?

– Известия в реално време, които ще уведомяват потребителя за нови съобщения, дори когато екранът на телефона е изключен.

– Пълно интегриране в BlackBerry Contacts като по този начин приложението автоматично ще сканира и извлече всички контакти от телефона, които използват WhatsApp, създавайки отделен списък. Това е бърз и лесен старт за използване на едно ново приложение.

[cquote]BlackBerry не отрича все по-намаляващото значение на BlackBerry Messenger на днешния пазар. [/cquote]

Трябва да се има предвид, че тази информация не е подвърдена от WhatsApp. Това са функции, които са съобщени единствено от канадската компания.

whatsapp2

В свое изявление, вицепрезидентът на „Глобалните връзки и бизнес развитието“ в BlackBerry Мартин Малик, съобщи, че: „WhatsApp е водещо приложение за съобщения, което свързва хората с техните контакти на няколко платформи и ние сме щастливи да работим с него, предоставяйки услугата на нашите потребители“.

Чрез това обединение всички страни ще бъдат печеливши. Първо, защото тези, които използват WhatsApp ще могат да продължат да комуникират със своите приятели, независимо каква платформа използват. Второ, защото добавяйки приложението ще се спомогне изтласкването на BlackBerry 10. Трябва да си признаем, че в наши дни компаниите трябва да осигуряват на своите потребители най-добрите и основни приложения, ако искат да се класират в борбата за пазарния дял.

 

Източник: TheNextWeb