Ако ползвате WhatsApp от известно време може би знаете, че след първата година приложението става платено – всеки желаещ да продължи да го ползва, трябва да заплаща такса от 99 цента на година. Това не важи за най-старите потребители на приложението – първите, които инсталираха WhatsApp след като компанията за първи път представи услугата си, получиха възможността да я използват абсолютно безплатно завинаги.

И въпреки това, много потребители са недоволни от това, че трябва да плащат за „безплатни интернет съобщения и обаждания“. Притежаваната от Facebook компания очевидно се е вслушала в молбите на своите клиенти и в специален блог пост вчера обяви, че започва процедура по спиране на таксуването.

„Много WhatsApp потребители нямат кредитни или дебитни карти и са притеснени, че ще изгубят свързаността със своите близки и приятели след първата година. Поради това, в следващите няколко седмици ние ще премахтем таксите от различните версии на нашето приложение и WhatsApp вече няма да ви таксува за услугата.“

Това гласи част от съобщението, което можете да прочетете тук. Разочароващо за някои, но ако вече сте платили такса за използването на WhatsApp, няма да получите парите си обратно. Ако пък все още се намирате в първата година от ползването на зеленото приложение, то не се безпокойте – след изтичането ѝ няма да бъдете таксувани изобщо.

Не се очаква WhatsApp да включи реклами в своето чат приложение – компанията е върл враг на рекламите; в блога се съобщава, че те ще печелят от бизнеси, които могат да използват услугата.