Главният изпълнителен директор на Waymo Джон Крафчик сподели рано тази сутрин в Medium, че партньорството на компанията с Fiat Chrysler е дало резултат и първите 100 автономни минивана от серията Pacifica са готови. Напомняме, че Google отдели бизнеса си за самоуправляващи се автомобили в дъщерната си фирма Waymo миналата седмица.

Партньорството между Google и Fiat Chrysler бе обявено по-рано тази година и то се състоеше в пускането на автономни коли Chrysler Pacifica, които да използват технологията на Google (вече Waymo), за да нямат нужда от водач.

Тези автомобили най-вероятно ще са част и от услуга за споделяне на пътуването, която може да стартира още в края на 2017 година. Иначе Pacifica минивановете ще се движат по улиците на Калифорния, Уошингтън, Аризона и Тексас.

До сега Google разчиташе на Lexus автомобили за своите тестове на автономната технология, докато сега дъщерната компания Waymo вече ще си партнира с Fiat Chrysler. Още миналата седмица цитирахме Джон Крафчик, който сподели, че целта им не е да строят по-добри коли, а да правят по-добри шофьори. Това ще рече, че няма смисъл да чакаме кола с марката Google (или Waymo).

fiat-chrysler-waymo-self-driving-pacifica-hybrid-2

fiat-chrysler-waymo-self-driving-pacifica-hybrid-3

fiat-chrysler-waymo-self-driving-pacifica-hybrid-4

fiat-chrysler-waymo-self-driving-pacifica-hybrid-5