AeroSlider – метрото на планетата

Авиокомпаниите не са най-големите замърсители в света, но самолетите отделят невероятните 2,5% вредни въглеродни емисии. При всички положения летенето е необходимост и привилегия. Но това е екстрата от 21 век, която трябва да преоценим. Ето защо стратегическото консултантско проектиране Manyone мисли за радикални алтернативи на полета. Какво е решението? Гигантски влак, който се върти около половината свят като мега метро.

AeroSlider

Това представлява повдигната влакова линия, която преминава през серия от дискретни магнитни бримки, вместо да се движи по коловози. Подобно на принципите зад железопътния транспорт, контурите ускоряват последователно влака, задвижвайки го до скорост от 500 мили / час. Това все пак е средната скорост на самолета. Иновативният транспорт е замислен от креативния директор Йенс Мартин.

Основен дизайн – инженерна фантазия

Екипът е вложил много мисли в осъществимостта на маршрута, през който да преминава. От Африка до Азия. Удобството не лишава от нищо потенциалните пътници. Във вагоните ще има всичко, от типични седалки до голяма споделена закрита стая с градина. Идеята не е да се представи напълно реализиран дизайн, а да се мисли по-мащабно за това как да се намалим зависимостта на хората от летенето.

Оптимистични прогнози

Нещо малко по-бавно от полета, но също толкова ефективно. Намалени емисии на CO2 и облагането им ще направят полетите много по-недостъпни.

Иновативната писта представлява серия от магнитни пилони. Този дизайн ще осигури бързина на влаковете като куршум. Тялото на превозното средство трябва да бъде аеродинамично и да реагира на магнитните сили. За него не са необходими никакви бордови двигатели или батерии. Тези пилони могат да бъдат лесно инсталирани. Влаковите коловози изискват огромно количество работа и внимателно изравняване, за да се управляват дори на малки хълмове. За сметка на това пилоните могат да се забият по-дълбоко или по-плитко в земята, за да се създаде нужното ниво на коловоза. Те дори биха могли да премахнат необходимостта от изграждане на мостове, които да пресичат водните басейни, тъй като влакът реално ще плава във въздуха.

Линия с височина 65 фута не би попречила на животните да преминават под нея, както правят някои магистрали и влакови коловози. Стълбовете могат да са елиптични, което би предложило свободно пространство. Това ще позволява на влака да се върти много бавно. В рамките на два километра може да завърти четири градуса или нещо подобно. Всъщност високоскоростните релси познати ни днес имат подобни ограничения.

Хипотетични маршрути

Чрез комбиниране на тази геометрична формула с топографска карта и прогнозен списък на това, кои ще бъдат най-големите градове в света до 2050 година, екипът определя хипотетичен маршрут.

Той може да ви отведе от Москва до Шанхай за 12 часа, но важното е, че избягвате Хималаите и Алпите. Освен това пресича малки водни пространства през цялото пътуване. Разбира се, има компромиси с този подход. Не бихте могли да видите Токио по този маршрут. Лондон също ще липсва, тъй като е заобиколен от вода.

Тези избори няма да бъдат предприети лесно. Дали градът се превръща в център за линия на AeroSlider, би имало големи последици за неговия растеж и финансовото развитие.

Докато hiperloop ви поставя в тръба под налягане, AeroSlider ще разполага с прозорци и гледки. Екипът предполага, че това пътуване може да бъде доста луксозно. Сравнително високо технологичният контейнер на AeroSlider означава, че може да се третира по-скоро като високоскоростна сграда, а не като самолет или влак. Един вагон може да предлага парк с пътека за джогинг или много лични каюти за по-дълги пътувания.

Внушителни размери

Една от причините да има толкова много място на AeroSlider е огромната дължина. Airbus A380, най-големият реактивен пътнически самолет, който някога е бил в експлоатация. Размерите му в дължина са били 239 фута. Предлаганият AeroSlider е 820 фута. Това са близо три футболни игрища подред, което е просто невероятно разстояние за всяка постройка, какво остава за превозно средство.

Лесно е да се вълнуваме от технология, която всъщност не съществува. Но това най-вероятно е въпрос на време. Нуждаем се от свят, който е вдъхновен от устойчивостта и Manyone със сигурност е създал обект на вдъхновение.