Tesla добавя иновативни технически характеристики при автономните си автомобили

Автомобилите на Tesla за масовия пазар – Model 3 и Model Y, вече са пуснати в продажба. Слънчевият покрив най-накрая вижда бял свят. Излизането на цялостната версия на пълния пакет за самоуправление изглежда се приближава към предначертаните планове. Всички собственици на мечтания автомобил стискат палци това да сатне факт.

За да бъде пълен наборът от функции за самостоятелно шофиране на Tesla, производителят на електрически автомобили ще трябва да овладее шофирането в натоварената градска среда. FSD вече работи при шофиране по магистралите с Navigate on Autopilot и автоматични промени на лентата. Но що се отнася до улиците в града, пълното самоуправление все още има редица недостатъци. Обновяването на Tesla v10.2 2020.12.5 е някаква индикация за напредък. Изглежда, че все повече аспекти на шофирането в града се разпознават от невронните мрежи на автомобила.

Собственик на Tesla сподели кратък клип от своя Model 3, докато чакаше на стоп светлината. Разпознаването й съществува от известно време, като превозните средства дори различават цвета на светофарите във всеки един момент. Но след обновяването на технологията, собственикът на Model 3 е забелязал, че стоп светлините показани на дисплея на неговото превозно средство, са малко по-различни.

В известен смисъл това изглежда като доста незначителна актуализация, но що се отнася до пакетите за автопилот и пълно самоуправление на Tesla, това прави подобренията значителни. Подобни са много от визуализациите за шофиране на FSD. От конуси и стълбове за движение до различните видове превозни средства, представени на дисплея.

Реализирането на функционалностите на Tesla за пълно шофиране все още изглеждат постижими за тази година. Това е добре за автопилота и FSD пакета на производителя на електрически автомобили, тъй като и двете са станали запазена марка на Tesla. В крайна сметка превозните средства, които се произвеждат днес, са автономни.

Компютърът Hardware 3 е свидетелство за тази инициатива

Преди Tesla да може да изпълнява задачи като придвижване от предградието до магистралата и обратно, трябва да бъдат направени малки усъвършенствания. Актуализация, която включва стрелки в насочени стоп светлини, може да е доста незначителна в голямата схема, но те съставляват важна част от цялостния пъзел за пълен самоуправляващ се пакет.