Преди около месец разбрахме, че Samsung са купили стартъпа Viv Labs, който бе основан от създателите на Siri. Компанията разработва гласовия асистент Viv, който в няколко поредни демонстрации се изявява като изключително способен. Сега Samsung обявиха официално, че този гласов асистент ще бъде част от софтуера на бъдещия им флагман Galaxy S8.

Още не е ясно точно каква част от екосистемата ще заема Viv, но изглежда Samsung искат да го имплементират дълбоко в преживяването. Според Reuters, гигантът смята да включи асистента „в своите Galaxy смартфони и така да разшири гласовия контрол над технологии и умни домашни електроуреди“.

Може би възможностите на Viv ще бъдат разширени от имплементирането на функционалности от трети страни. По думите на вицепрезидента Рий Инджонг, „Дори и Samsung да не направи нищо повече, колкото повече услуги бъдат закачени, толкова по-умен ще стане асистента, ще научи много нови услуги и лесно ще ги предостави на крайните потребители.“

Samsung Galaxy S8 се очаква в началото на 2017 година, като с него компанията със сигурност ще опита да си върне доверието в лицето на потребителите, които се разочароваха от фаблета Note 7 и неговите проблеми.