Visteon, една от най-големите технологични компании в България, чийто основен фокус е създаването на софтуер за автомобилната индустрия, представи коледната си реклама, която за дни се превърна в хит в социалните мрежи.

Visteon проектира, разработва дизайна и произвежда съвременни електронни продукти и свързани решения за автомобили, които осигуряват богато, свързано преживяване за шофьорите и пътниците.

Компанията реши да направи специална коледна реклама, включвайки един от най-новите си продукти в последните модели автомобили на Mercedes. Новите технологични разработки на Visteon позволяват на шофьора и пътниците да преживеят едно уникално пътуване. Екстрите, които технологичният гигант разработва, включват интуитивно управление на контролерите от страна на водача, свързаност с мобилни телефони, управление на интериорното осветление, седалките и още много други.

В клипа главният герой, а именно Дядо Коледа, се подготвя по доста необичаен начин за важната си задача да достави подаръците на децата. Използва необичайни за него аксесоари, което поражда интерес в зрителя за последващите му преживявания. Пристигайки в един от поредните адреси, Дядото започва да поставя подаръците под елхата на семейство, но е изненадан от мъж. Той вижда стареца екипиран с кожено яке, каска, уолкмен и остава леко стъписан. Точно преди Дядо Коледа да си тръгне, мъжът го пресреща и му дава неочакван подарък – ключ за автомобил, с който да разнесе подаръците в студената и снежна коледна нощ. Именно този автомобил, който предлага безброй екстри, произведени от Visteon, дава възможност на героя да захвърли смешната екипировка и да се наслади на пътуването.

Клипчето завършва с послание „Engineering the future of cars, even for Santa“.
Криейтив агенцията зад кампанията е Symbol Media Group, а за изработката на клипа се погрижиха продуцентът Любомир Дуцолов ‘Luba6ky‘ и режисьорът Кирил Събев от ScreenMixer Studios.

Това не е първата нестандартна реклама на Visteon, насочена към recruitment. Преди 2 години компанията представи и друго нестандартно видео, дело на същия екип.