Пилотите се готвят за състезания в официалната серия Virtual Grand Prix

Ще се провеждат виртуални състезания с настоящите пилоти във Формула 1 на мястото на отменените досега. Управата пусна официална поредица от виртуални съревнования, след като забави началото на сезона в реалния живот, до лятото. Настоящите шофьори стартираха състезанията на 22 март, на мястото на вече отложения Гран при на Бахрейн. Новобранецът на Уилямс, Николас Латифи, потвърди мястото си в мрежата, както и миналогодишният шофьор на Рено, Нико Хюлкенберг.

Грандиозният геймър Макс Верстапен се отказа, заявявайки, че не е запознат с играта F1 2019, която се използва. Вместо това Крис Хой, олимпийски състезател по спортно колоездене, ще се състезава за Red Bull, заедно с Филип Енг, водача на спортния автомобил BMW.

Ферари ще представи Роб Шварцман, водачът на академията, който предстои да се състезава във F2 тази година, и Дино Беганович, друг член на академията във F4. Шофьорът на McLaren вече участва в онлайн състезание в Бахрейн на F1 2019, организирано от eSports Veloce.

Как се променя светът в кризата

Състезанията ще се провеждат на мястото на всеки Гран при, който досега е бил отложен или отменен, като се планира те да продължат до май. Това стана ясно след обявяването на отлагането миналата седмица на наградите за холандски и испански грандове, както и за отмяната на Монако.

На всички е ясно, че темповете в реалния свят не водят автоматично до виртуална производителност. От F1 считат, че поради голямото разнообразие от нива и умения за игра сред драйверите, автомобилите ще се управляват с еднакво представяне. Т.е. те ще имат фиксирана настройка с намалени щети.

Антиблокиращите спирачки и контролът на сцеплението също могат да бъдат включени за тези, които не са толкова запознати с играта. Форматът ще последва този на официалната серия от F1, с кратка квалификационна сесия, определяща мрежата преди надпреварата с дължина 50 на сто.

Инициативи за дигитален бизнес на Формула 1

Новата инициатива е шанс за представяне, въпреки пандемията, предизвикваща отлагане и отмяна на състезанията. Това е все някакво облекчение на фона на новият начин на живот, който беше наложен. Стремежът е да се забавляват феновете пропускащи толкова много спортни изяви, макар и под формата на виртуални GP на F1. Все пак това е чудесен начин да подчертаем предимствата на спорта и невероятните умения, които се показват.

Онлайн сериите подлежат на допълнително разширяване, ако повече състезания се забавят поради продължаващата пандемия.