Омръзна ли ви да си стоите у дома?!

Находчива собственичка на кръчма е решила частично проблема с масовата изолация. Тя е отворила виртуално заведение, което да посрещне скучаещите хора. Очакванията й са били далеч надхвърлени с над 14 500 посетители в глобален мащаб. Тя дори е била принудена да назначи служители на онлайн баровете, за да може да се справи с изненадващия наплив.

Какво още ни очаква

Вече станахме свидетели на виртуални спортни състезания, залагания или обучение. Сега идва ред и на това традиционно забавление от което милиони хора по света се лишават доброволно в името на здравето си.

Откакто 40-годишната Джо Боутел стартира страницата на Virtual Pub във Facebook преди малко повече от седмица, тя редовно хоства музика на живо, викторини, DJ сетове, открит микрофон и комедийни вечери. Първоначалната идея е била да събере местната английска общност. Но в последствие атракцията е станала толкова популярна, че е привлякла клиенти от Австралия, САЩ, Канада, Испания и Италия.

Стотици хора споделят селфита, наслаждавайки се на домашен вкус, докато се настройват да гледат DJ сетове в петък вечер или комедийно шоу в неделя. Собственичката споделя, че кръчмата е най – голямата, която някога е управлявала. А страницата я е принудила да поеме пълен работен ден по време на епидемията. Дори в момента има голям брой чакащи за одобрение. Това е равносилно на опашка желаещи да посетят заведението. Стартирал невинно и на шега, бизнесът се е разраснал до неочаквани размери.

На кафе

Доста прилича на това да отидете в заведение, но тук го правите от вашата всекидневна или задна градина. Единствената съществена разлика е, че не се налага сервирането на алкохол. Работата е 24/7. Трябва да се поддържа забавлението през цялото денонощие. Модераторите проверяват кой може да влезе, а служителите на бара разговарят с хората виртуално. Въпреки това се насърчава отговорното пиене, а в ранните часове се предлага и кафе. Кръчмата се явява разширение на дома на хората. Не се толерират лошият език или невъзпитаното държание.

Всички емисии се провеждат на живо. Различни изпълнители участват онлайн за забавление на посетителите. Талантите не са пропуснали да споделят своите данни за PayPal с онези от зрителите, които решат да дарят някаква сума.

Изглежда всички са наистина доволни от това. И не само с цел печалба, емоциите и забавленията са по – нужни от всякога за поддържането на приповдигнат дух и надежда.