twitter-abuse-report

Потребителите в Twitter вече ще могат по-лесно да докладват обидни постове, когато те са обект на тормоз в социалната мрежа. До този момент всички, които използват Twitter, знаеха, че не можеше да се направи почти нищо, за да се спре онлайн тормозът и самият процес при оплакване беше труден.

ВИЖ ОЩЕ: ПРОДАЖБАТА НА IPHONE 6 ВОДЯТ ДО СПАД В ПАЗАРНИЯ ДЯЛ НА ANDROID

Twitter най-накрая съкрати процедурата, за да може потребителите да имат по-добра защита при подобни онлайн атаки, които са доста често срещан инструмент за обида при младите хора. Сега се иска много по-малко информация при подаване на оплакване и така самата система по-лесно го разбира. Може да се докладват злоупотреби, дори и вие да не сте жертва на заплахите и подигравките.

twitter

За момента тези подобрения са налични за много малко хора, но през следващите седмици трябва всички да имат достъп до тях. Twitter ще въвежда и други промени, като целта на социалната мрежа е потребителите да имат повече контрол. Нововъведенията едва ли ще спрат системния онлайн тормоз, но поне ще бъдат помощен интрумент на потърпевшите.