сутиен

Технологиите в днешно време са част от абсолютно всичко, което ни заобикаля. Всякакъв вид роботизирани и програмирани машинки ни казват как да живеем, кое е правилно и кое не и т.н. Докато от една страна те ни помагат да живеем по-лесно, от друга сякаш оглупяваме около тях, защото човешката намеса става все по-малка в редица задачи. И това е началото …

Това е само въведение в историята, която имам за вас днес. Тя е свързана с новото технологично и еволюционно изобретение на съвременната инженерна мисъл и се казва Tweeting Bra. Това гениално произведение се поставя на закопчалката на женските сутиени и изпраща всеки път Twitter съобщение, когато тази част от красивото дамско бельо бъде разкопчано.

Това всъщност не е шега, а истинска кампания на Nestle Fitness за борба с рака на гърдата, която ще продължи две седмици. В нея участва популярната гръцка актриса Мария Бакдиму, която ще носи това технологично чудо. Всеки път, когато тя си разкопчае сутиена автоматично ще се генерира Twitter пост. Идеята е дамите да се подсещат редовно да правят своите прегледи, за да избегнат това тежко заболяване.

[cquote] Как е възможно сутиен да туитва??? [/cquote]

Възможно е благодарение на нов механизъм, който е имплементиран в закопчалката на сутиена. Всеки пък, когато се разкопчае той ще праща сигнал към телефон. Апаратът от своя страна изпраща нотификация до сървър и така се генерира всеки нов Tweet.

Честно казано, това е една доста интересна кампания, която включва в себе си едно ново технологично изобретение и една от най-големите социални мрежи в света. Комбинацията на тези неща винаги може да доведе само до добри резултати.