Новият флагман OnePlus 6T ще бъде официално представен от китайската компания по-късно този месец, но благодарение на лийкстъра Роланд Куандт, вече можем да видим и детайли изображения на модела и да добием представа за дизайна му. Докато все още изчакваме повече подробности относно хардуера, който устройството ще крие под своето капаче.

6T ще пристигне при нас с 6.41-инчов екран и прорез под формата на капка, където ще бъде разположена предната камера на устройството. От другата страна ще можем да открием двойна вертикална камера, но не и сензор за пръстови отпечатъци. Такъв ще бъде внедрен в самия OLED дисплей на телефона.

Разпространените снимки показват, че OnePlus 6T ще бъде наличен в поне два различни цвята – Mirror Black със стъклен заден панел и Midnight Black с метален гръб. Мнозина се надяваха, че ще ни бъде представена и функция за безжично зареждане, но моделът с метален гръб предполага, че това няма да се случи.

Освен това, снимките потвърждават и друго нещо, а именно – че OnePlus са премахнали 3.5-милиметровия аудио жак. Това обаче е за сметка на по-голяма батерия.

На този етап нямаме официална информация относно хардуера на машинката. Очаква се тя да бъде „екипирана“ с процесор Snapdragon 845 и да разполага с поне 6GB RAM, евентуално достигайки до 8GB. Паметта на телефона ще варира между 64GB и 128GB.

Може да се каже, че никой не е изненадан от дизайна, който виждаме на изображенията. Моделът изглежда подобен на последния телефон на Oppo, но това не изненадващо – и двата производитела са под шапката на една и съща компания, а OnePlus често „рециклират“ дизайните на Oppo, ребрандирайки ги впоследствие.

Очаква се новият телефон на OnePlus да бъде пуснат на пазара с операционна система Android Pie, имайки предвид, че OnePlus 6 вече беше ъпдейтнат. Очаква се цената на 6T да бъде около 550 щатски долара, с което той ще бъде малко по-скъп от OnePlus 6.