C55

Последните няколко години границите между техника за бизнес и устройства за ежедневна употреба доста се размиха. Ако допреди някоя и друга година всички разчитахме на едно устройство, което стои вкъщи и друго, което стои в офиса, то сега никой не би отрекъл, че в повечето случаи се търси една мултифункционална машина, която да бъде удобна за използване вкъщи, в движение, на работа, за работа и разбира се за удоволствие. Подобна трансформация претърпя и разбирането как да изглежда типичният компютър за ежедневна употреба. Лично аз винаги съм харесвал производителите, които предлагат премиум дизайн и при своите по-бюджетни предложения, като по този начин позволяват на потребителите да получат визия, която добавя допълнително точки към лаптоп, чиято цел е да бъде нашето всичко-в-едно устройство.

Ако мога да използвам следното сравнение, то дамите със сигурност ще се съгласят с мен, че намирането на „г-н Перфектен” никога не е лесна задача, но когато това се случи разбираме значението на термина „Заслужавало си е чакането”. Като всяко друго хубаво нещо в живота, добрият избор се базира на две основни неща: търсене и преценка.

Устройството, което ще ви представя днес съчетава в себе си визия, функционалност и мощност в комбинация с изключително приемлива за характеристиките си цена. Или казано иначе – той е бял, красив, мощен и бюджетен.

Трябва да призная, че след като ми казаха, че C55 е следващият лаптоп, на който ще правя ревю си казах още тогава, че той определено не е за мен. Причината е, че той изглежда доста … дамски и мисля, че няма да подхожда на мачо като мен. Както и да е, аз не отказвам предизвикателствата и го взех с идеята, че това ревю няма да е от най-лесните. Прибирайки се към офиса го поглеждах от време на време, защото го бях сложил на съседната седалка на колата и се чудех откъде да започна ревюто си.

След цялото висене по задръстванията, които се образуват в София през последните седмици, аз имах доста време да помисля, оглеждайки се в хората, които също като мен дремеха на червено. След като се прибрах, първото нещо бе да отворя комплекта и да видя какво толкова има вътре. Разбира се, разхвърлих всичко настрани, без да чета книжки или каквото и да е и пльоснах новия Satellite C55 на масата. Обикаляйки около него  и разглеждайки дизайна му, аз нервно пушех цигара и си повтарях „Да, той е бял. Колко интересно.”.

Тогава ми светна, че всъщност този лаптоп наистина е бял и наистина е много по-подходящ за дамите, отколкото за мъжете. В съзнанието ми изплува картината как стоях в задръстването и гледах хората около мен, сред които имаше и красиви дами, грижливо оглеждайки се в огледалото. Те обръщаха внимание на всяка част от лицето си, защото държат да са красиви, както и всичко около тях. Не знам защо го направих, но все пак се запитах какво искат жените. Тъй като въпросът не беше лесен, реших да поседна, за да не вземе да ми стане лошо и започнах да премислям и прехвърлям [rquote]Какво искат жените[/rquote]всичко, което ми идваше на ум.

Първото, което ми изскочи бе, че жените всъщност харесват всичко, което блести, което е красиво и хваща окото. Понякога те са като децата и в момента, в който нещо шарено им прихване вниманието веднага се лепват за него и го искат, докато не го получат. Обичат това, което е повече красиво, елегантно и могат да се фукат с него пред приятелките си. Навлизайки в дълбоките води реших, че най-добре ще е да запаля втора цигара, за да ми се избистри малко мисълта и да продължа.

Разглеждайки Satellite C55 си казах, че всъщност този лаптоп доста отговаря на тези женски критерии. Устройството изведнъж ми се видя доста красиво, а бялото определено бе цветът, който привлича окото много повече, отколкото черното или сивото. Без съмнение това би било устройство, с което да можеш да се похвалиш пред свои приятелки, които не разбират какво е CPU и не ги интересува, че всичко това се задвижва от последно поколение 4-ядрен 2.17 GHz Intel Pentium N3520 процесор. Нека си признаем, жените въобще не ги интересува това. За тях е важно, като натиснат копчето екрана да светне, а как светва не е важно. Това, което е важно е да е елегантен и удобен. Да могат да вземат със себе си, докато са на работа или на почивка и да могат да го ползват без усещане за неудобство. Казах, „Да, той е бял и определено е елегантен и красив. Удобен е и лесно би се събрал в една чанта”.

[cquote]За някой може да няма значение, но това е последно поколение Intel Pentium процесор[/cquote]

След като установих, че визуално би трябвало повече жени да видят това, което търсят в една машина се запитах отново какво искат те. След няколко минутно мълчание прекарано в задълбочени размисли стигнах отново до вечния отговор на мъжете, че те не знаят какво искат, но искат да е по много и веднага. Тогава разгледах характеристиките на Satellite C55 и видях, че той идва с много голямо вътрешно пространство. Предлагайки място за съхранение от 750GB, той би събрал в себе си доста филми и сапунени сериали, над които жените прекарват часове. Тези 750GB се равняват на около 90 сезона на даден сериал, който има около 22 серии, които от своя страна не са с високо [rquote]Жените искат всичко да е по много и веднага[/rquote]качество (HD). Това определено е много, голямо или както искате го наречете.

Че има много памет има и това вече е ясно, но с какво отговаря на изискването нещата да се случват веднага? Чудих се и си помислих, че всъщност Satellite C55 би бил доста пъргав с един Windows 8. Все пак той е първия с 4-ядрен процесор на Pentium и е сред малкото, които може да намерите за около 700 лева. Това, че е Pentium едва ли би бил някакъв проблем, а и тук не говорим за устройство за програмисти или нещо подобно. С инсталирането на тази операционна система нещата като зареждане от изключено състояние, работа с програми, гледане на филми и ровене в интернет определено ще се случват веднага. То би трябвало да може да задоволи нуждите на една бизнес дама.

И понеже си говорим за техника, която съответно се плаща се сетих, че един мъж, колкото и добра заплата да взима, тя никога не стига за една жена. Дамите имат приятния навик да си харесват неща, които невинаги са по силите на силния пол. Като уважаващ себе си кавалер, един мъж от своя страна не може винаги да отказва да угоди на прищевките на половинката си, която винаги се оглежда в скъпото. Тук идва и хубавият момент, защото Satellite C55 може да бъде бял, красив, удобен и отговарящ на нуждите на дамите, но не е и скъп. За всичко, което предлага той идва на една много приемлива цена, която би трябвало да се хареса на повечето хора, а по-специално тези, които ще плащат.

След няколкото цигари и прекарани минути в размисъл, аз стигнах до извода, че чисто визуално този модел е подходящ както за дамите заради елегантното си бяло гланцирано покритие, така и за тези от вас, които търсят производителност на приемлива цена. Сигурен съм, че много от вас ще съзрат в него „г-н Перфектен”, а защо не и една достъпна машина за по-непретенциозни нужди. Всичко си зависи от вас, от това какво търсите и какво сте склонни да дадете за качеството, което ще получите.

[cquote]Дамите не се интересуват от характеристки и те останаха последни[/cquote]

 

Характеристики

 

 • 15.6″ Toshiba TruBrite® HD TFT High Brightness дисплей
 • Резолюция 1366 x 768 пиксела
 • Без предварително инсталирана операционна система
 • 2.17 GHz Intel Pentium® N3520 с Intel® Burst Technology 2.0 CPU
 • Intel HD Graphics видео карта
 • 4 GB (1600 MHz) до 8 GB DDR3 RAM памет
 • 750 GB хард диск
 • Li-Ion батерия с издръжливост до 3 часа и 30 мин
 • 380.0 x 242.0 x 30.8 мм
 • 2.4 кг
 • Bluetooth® 4.0 + LE
 • Wi-Fi 802.11ac, a/b/g/n
 • 2 USB 2.0; 1 USB 3.0
 • VGA; HDMI (поддръжка на Full HD формат)
 • RJ-45
 • 0.9 MP HD камера (1280 x 720) с вграден микрофон
 • Четец на карти (поддържа SD карти до 2 GB, miniSD/microSD карти с адаптер до 2 GB, SDHC карти до 32 GB, SDXC карти до 64 GB и MultiMedia Card до 2 GB)
 • 3.5мм жак за слушалки и микрофон
 • Бало