EasyGuard

Ровейки се в интернет с намеренението да си намеря нова машинка, с която да работя, попаднах на какви ли не оферти от най-различни знайни и незнайни компании. На моменти дори започнах да се бъркам, какво точно се предлага и дали би ми свършило работа. Почти всеки производител прави някакви модификации по устройствата си, предлага различни оферти и комплакти от хардуерни и софтуерни аксесоари. Така попаднах и на предложенията на Toshiba, които са включили и някакъв EasyGuard в предложенията си. Поразрових се още малко, защото ми стана интересно, какво точно е това и така реших да ви споделя, какво разбрах за тази добавка на японците.  

EasyGuard е пакет от включени функции за повишаване на сигурността на компютъра ви. Те се разделят в четири основни категории: сигурност, защита, свързване и управление. EasyGuard обхваща всички аспекти на една машина, от хардуерa до софтуерa, като гарантира, че те ще оцелеят дори при най-тежките условия на работа или забавление. Няма да е лошо да се оглеждате за този пакет, когато тръгнете да си купувате лаптоп, защото той наистина е полезен и на много от вас може да свърши чудесна работа. Сега нека да разгледаме в детайли, какво точно представлява.

[cquote]СИГУРНОСТ[/cquote]

Сред функциите на сигурността се включват виртуалното заключване на файлове и разширено шифроване. Виртуалното заключване може да се приложи върху избраните от вас файлове или папки и да се защити с допълнителна парола или просто чрез отпечатъка от пръста ви.

Лесен и защитен: Четец на пръстови отпечатъци – еднократно регистриране

Ако редовно заключвате компютъра си, ще сте запознати с необходимостта да помните паролите си, заради което сме добавили четец на пръстови отпечатъци – еднократно регистриране към нашите бизнес преносими компютри, предоставящ възможността да осъществите достъп до системата, използвайки пръстовите си отпечатъци за удостоверяване на самоличността.

Изгубен, но все още защитен: Технология Intel Anti-Theft

Ако някога сте губили преносим компютър, знаете, че най-голямата загуба не е самият компютър, а данните, съхранени на него. Имайки това предвид, от Toshiba са включили Intel Anti-Theft в най-новите си преносими компютри – добре защитен програмен код, вграден в паметта на чипсета, който позволява на ИТ отдела отдалечено да заключва или изтрива съдържание следващия път, когато компютърът се свърже с интернет – запазвайки съдържанието ви защитено, дори ако преносимият ви компютър е откраднат.

Безгрижна работа с компютър: Софтуер за защита в интернет

Независимо дали проучвате в интернет, или изпращате имейли, или споделяте документи, или се присъединявате към онлайн видеоконференции, злонамереният софтуер винаги е заплаха. Ето защо като част от Toshiba EasyGuard на вашия преносим компютър е предварително инсталирана, тествана и готова за използване версия на McAfee® Internet Security за защита срещу вируси, хакери и заплахи за личните данни. Повече информация за тази услуга може да намерите на страницата www.toshiba.bg.

Постоянен контрол: Контрол на достъпа до устройствата на Toshiba

Toshiba предлага на компаниите помощна програма за контрол на достъпа до устройства, която позволява на ИТ отдела да заключва конкретни устройства, портове или да ограничава техните функции, предотвратявайки копирането на поверителни данни от системите към външни устройства за съхранение или на лични данни къмбизнес преносими компютри. Това намалява риска от кражба на данни и помага за минимизиране на заплахата от постъпване на вируси от лични устройства.

[cquote]ЗАЩИТА[/cquote]

С функциите на Защита на Toshiba EasyGuard можете да сте спокойни и убедени, че дори и ако се появи неочакван инцидент, документите и преносимият ви компютър ще са защитени.

Стабилен и защитен: Немагнитен твърд диск (SSD диск)

Ежедневните трудности, свързани с работа в движение, често водят до вибрации и шокови ситуации за вашия преносим компютър, които могат да се отразят на вътрешните компоненти в твърдия диск. Но с немагнитен твърд диск (SSD диск) няма наличие на движещи се части, което превръща вашия преносим компютър в по-пригодено за мобилна работа устройство.

Защитена от разливане работа с компютър: Клавиатура със защита от разливане

Преносимите компютри на Toshiba и техните клавиатури са проектирани уникално, така че да се предотврати инцидентното разливане на течност да достигне до вътрешния хардуер, като например дънната платка и основните електрически компоненти. Чрез включване на технологията за защита на Toshiba от разливане, вие разполагате с три минути да запишете данните си, преди да се изключи захранването.

Защита в движение: Защита на твърдия диск с 3D акселерометър

Вграденият 3D акселерометър включва многоосова система за наблюдение, която идентифицира и най-малкото движение от всички страни на вашия преносим компютър. Когато е засечен определен тип движение, като например свободно падане на преносимия компютър, четящата глава автоматично се премества от пластината на твърдия диск в състояние на застой, предотвратявайки увреждане на диска и защитавайки документите ви.

Проектиран, за да оцелява: Дълготраен дизайн

За да гарантират, че преносимите компютри са здрави, от Toshiba провеждат обширни тестове на продукта, като например ускорен тест в реални условия (HALT). По време на HALT теста преносимите компютри последователно се подлагат на крайни нива на стрес от температура, удар и вибрации.

[cquote]ВЪЗМОЖНОСТ ЗА СВЪРЗВАНЕ[/cquote]

Има моменти, когато необходимостта от връзка е спешна и наложителнa, особено когато се занимавате с бизнес, който не търпи забавяне. С функциите за Възможност за свързване на Toshiba EasyGuard ще разполагате с достъп до връзки, за да можете да сте в течение на случващото се. Мобилна широколентова връзка, Bluetooth или HDMI™ са само някои от функциите на възможността за свързване на Toshiba EasyGuard.

Toshiba EasyGuard предлага всички необходими методи за свързаност

Toshiba EasyGuard предлага свързаност чрез мобилна широколентова връзка с модул, който се вгражда в избрани модели бизнес преносим компютър. По този начин, използвайки вашия мобилен телефон, преносими компютри могат да останат свързани към интернет дори когато сме в движение. Чрез модула за усилване на сигнала, който представлява безжична антена в дисплея на преносимия компютър, Toshiba предоставя подобрена скорост и усъвършенствано качество на сигнала. Глас и видео през IP е нещо, което не е просто лукс, а необходимост. Поради тази причина в Toshiba има интегрирани микрофон и уеб камера, които са съвместими с предпочитани от вас приложения за онлайн видеоразговор. Това е сериозен бизнес  инструмент, спестяващ пари, ако имате чести международни разговори.

Toshiba ConfigFree определено е нещо, което ще се хареса на администраторите на мрежата във фирмата ви. Това е пакет от приложения, който улеснява настройването на няколко безжични мрежи, управляването на проблеми с възможността за свързване и създаването на профили за обичайните работни зони, така че винаги да има достъп до тях бързо и лесно. Знам, че може би не разбрахте нищо, но това е администраторска работа J.

И така, Toshiba EasyGuard предлага още много методи за свързаност с безжична LAN връзка, Bluetooth, HDMI и DisplayPort, като всичко това ще се погрижи да можете да си свършите работата или да се позабавлявате без никакъв проблем.

[cquote]ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ[/cquote]

Да управлявате документи, приложения и периферни устройства не е най-лесното нещо, особено когато сте в движение. С функциите на Toshiba EasyGuard управлението на вашия преносим компютър не би могло да бъде по-лесно, защото компанията е разработила интелигентен набор от функции, за да ви помогне да управлявате всичко през преносимия компютър и да ви предостави възможността да създавате и администрирате различни профили.

В комплекта от приспособления Toshiba добавя така наречения подвижен ИТ екип, който позволява управление на Intel в избрани преносими компютри. Този софтуер предоставя на ИТ екипа директен достъп до преносимите компютри, където и да сте, така че екипът да може да поддържа системата ви отдалечено.

Налични са опции за упдавление на документи, приложения и периферни устройства.

Репликаторът на порт ще ви позволи бързо и лесно свързване към външни екрани, твърди дискове за архивиране, както и към източника на захранване и мрежата в офиса. Репликатор на USB порт пък от своя страна позволява свързване с външни периферни устройства наведнъж. Имайте предвид обаче, че тези две устройства се продават отделно.

easyguard-logo

Toshiba Eco Utility ще се хареса много на потребителите, които нямат възможност за непрекъсната свързаност с електричеството. Eco Utility е иновативен софтуер, който визуализира текущата консумация на енергия и ви предоставя опцията да намалите разхода на енергия и да спестите такава.С Toshiba PC Health Monitor пък можете да наблюдавате състоянието на компютъра ви, включително консумацията на енергия и батерията, както и здравето на твърдия диск. Системата ще ви уведомява за всякакви предстоящи проблеми, преди те да настъпят.

 

Toshiba Bulletin Board и Toshiba Reeltime са двата  инструмента на японците, които предлагат всичко, което ви е нужно, за да управлявате личния и професионалния си живот. Toshiba Bulletin Board е идеален интерфейс за управление на проекти, документи, бележки и списъци със задачи, който ви гарантира, че можете да намерите лесно и бързо важните документи.

И за по-лесна работа със самата машина, компанията предлага интуитивен тъчпад с управление с до четири пръста, 10-цифрена цифрова клавиатура на няколко модела от портфолиото с компютри, както и показалец за мишка AccuPoint, скойто няма да имате нужда да прикачвате мишка, а просто навигирате с докосване на пръста.