Снимка: koreabizwire

След скандала с обявените фалшиви печалби от 1,2 милиарда долара от страна на Toshiba и подаването на оставка от страна на главния изпълнителен директор на компанията Хисао Танака, днес разбираме за още нещо голямо, което може да се промени. Bloomberg, Japan Times и Reuters едновременно твърдят, че технологичния гигант ще продаде бизнеса си за производство на сензори за камери на Sony.

Според тях, сумата на сделката е около 165 милиона долара и е с цел увеличаване на приходите. Слуховете твърдят също, че преговорите се водят от доста дълго и съвсем скоро може продажбата да бъде потвърдена. Sony и Toshiba от своя страна не коментират случващото се.

И двата производителя имат доста клиенти в лицето на мобилни компании, които използват сензорите им при своите камери. Sony обаче водят с клиенти като Samsung и Apple, чиито камери са доказано убийствени. Ако Sony придобие и производството на камера сензори на Toshiba, то преднината пред всеки един друг производител ще е неимоверна.

Обновено:

Днес Sony потвърди намерението си да купи бизнеса за камера сензори на Toshiba. Все още не знаем никакви финансови детайли, но това, което е ясно е до кога трябва да се изпълни сделката – Sony и Toshiba имат време за финализиране на договора до края на финансовата година, през март 2016.

Продукцията на камера сензори на Toshiba ще стане част от новосвормираното подразделение Sony Semiconductor Corporation. Това е бизнесът за камери на Sony, който по-рано тази година бе отделен от основната част на компанията с идеята да увеличи продажбите и възможностите за по-добри успехи.

В резултат на бъдещата сделка, двете азиатски компании ще си разменят около 1100 служители.