Снимка: The Boring Company

В събота видяхме първата снимка на част от изкопания под Лос Анджелис тунел, дело на The Boring Company. Илон Мъск сподели снимката в своя Twitter профил. Той уточни, че тунелът в момента е дълъг малко над 150 метра и се очаква да достигне 3 километра до няколко месеца. Пълната отсечка (От ЛА до Сан Франциско) трябва да е готова след малко повече от година.

Напомняме, че Мъск създаде The Boring Company по-рано тази година с идеята да се облекчи трафикът и да се скъси времето за изминаване на големи разстояния (като това между Лос Анджелис и Сан Франциско например).

The Boring Company започна да копае първия тунел под Лос Анджелис през юни тази година и ето, че вече има резултати.

Мъск неведнъж е обяснявал идеята си за тунели, които да поемат голяма част от автомобилния трафик в САЩ. На страницата с често задавани въпроси в сайта на The Boring Company е обяснено, че в тунелите ще се движат платформи на релси, които могат да носят коли. Освен това тези тунели могат да служат и за превоз на пътници с Hyperloop (друга идея на Мъск, която в момента бива разработвана от редица частни компании).

Мъск добавя още, че колите могат да бъдат извеждани от тунела посредством асансьорни платформи с изходи на всяка миля. Това се вижда и от концептуалното видео на страницата на The Boring Company.

Снимка: The Boring Company