17-инчовият дисплей на таблото на Model S от Tesla Motors е една от най-иновативните и високотехнологични джаджи в автомобилната индустрия. Но дори да е така, някои хора си представят по-добри варианти. Това, което екранът ви позволява е, докато карате, да имате достъп до две функции едновременно, като разделите дисплея на две – например навигация и оставащ заряд на батерията.

Виж още: Android Wear трябва да бъде съвместим с iPhone, за да успее

 

Какво би било, ако можехте да имате достъп до повече функции? Да кажем пет, или пък всички възможни? Това си представят от концептуалната дизейнерска компания Bureau Oberhaeuser, които пуснаха видео с много интересна концепция за различен софтуер в Tesla Model S.

Ако трябва да сравним истинския с предложения вид, този от видеото е много по-модерен. В днешно време всички софтуерни компании залагат на „плосък“, минималистичен дизайн с интересни, открояващи се цветове. Точно това са направили и от Bureau Oberhaeuser. Просто софтуерът на Tesla Model S, колкото и да е функционален, изглежда остарял.

Е, Bureau Oberhaeuser ви показват какво би било да имате възможност да контролирате всички възможни функции едновременно – заряд на батерията, навигация, музика, интернет браузване, контакти, обаждания и бърз достъп до автоматично управление на всички стъкла, огледала, багажници и панорамен покрив. Всичко би ставало посредством уиджети, които могат лесно да се разместват и да променят големината си.

Вчера на пресконференция за Tesla Motors, Елън Мъск обяви, че предстои редизайн на интерфейса за софтуера, като ще се добавят и нови функционалности. Дали не би се обърнала компанията към дизайнерите от Bureau Oberhaeuser? Би било страхотно, но шансът това да се случи е нищожен. И все пак, ако Tesla се вдъхновят от нещо подобно, могат само да спечелят.