Tenda Technology, един от водещите производители на мрежово оборудване, обяви локална наличност на i9 – точка за достъп, която осигурява стабилно и бързо безжично покритие за офиси, заведения, хотели и големи апартаменти. Безжичната точка поддържа до 25 клиента едновременно, работи с честотната лента на 2,4 гигахерца и може да осигури до 300 мегабита в секунда.

Tenda i9 разполага с две всепосочени антени, 2X2 MIMO технология за подобрена безжична скорост и обхват, както и с технология за оптимизиране на радиочестотното покритие за оптимизация на сигнала и проникващата мощност. В закрита среда покритието на сигнала няма мъртъв ъгъл и може да бъде конфигурирано за покриване на 4-6 хотелски стаи в рамките на 300 квадратни метра. Чрез вградената технология срещу смущения, която може автоматично да избере оптималния канал, значително се намаляват електромагнитните смущения за по-добър сигнал и стабилност на безжичната мрежа.

В сравнение с режима на единично захранване на други продукти, i9 поддържа POE захранване и DC захранване. Наличният multi-ssid дизайн осигурява поддържка за VLAN и SSID свързване. Според връзката с различни SSID, i9 може да разграничи достъпа до интернет и правата за достъп до информация, коeто защитава сигурността на мрежовите данни. i9 също така поддържа централизирано управление на безжични контролери като автоматично открива и разпознава AP без ръчно добавяне. В безжична мрежа само един безжичен контролер може да се използва за управление на всички AP и може да наблюдава работата на цялата мрежа в реално време.

Tenda i9 се предлага от официалния дистрибутор Мост Компютърс на цена от около 80 лв. с ДДС и 36 месеца гаранционен период.

Сподели
Предишна страницаИма ли вода на Марс?
Следваща страницаЗа живота в Космоса от първо лице: астронавтът Рекс Уолхайм идва в София за Форума Ratio
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.