TCL Communication представи на провеждащия се в Барселона Световен мобилен конгрес две напълно нови серии таблети с марка Alcatel. Това са моделите Alcatel 1T 10 и Alcatel 1T 7 – компактни и лесно преносими устройства, които се предлагат на достъпни цени. Те са с изчистен и елегантен дизайн и работят с най-новата операционна система Android 8.1 Oreo.

Журналистът от Smartnews.bg Александър Александров, който отразява мобилното шоу в Барселона, получи възможност да се докосне до устройствата и да разкаже първите си впечатления.

Серията Alcatel 1T продължава стремежа на Alcatel да направи мобилната технология достъпна за потребителите по целия свят. Тя е насочена към семействата, които искат да споделят забавления и игри помежду си. „Днес, повече от всякога, разчитаме на нашите мобилни устройства, за да достигнем до новините, хората и забавленията, които обичаме. С нашите нови таблети Alcatel 1T даваме на потребителите по целия свят фантастично изживяване“ – посочи на официалната премиера Кристиан Гати, глобален президент на Alcatel бизнес подразделението и изпълнителен вицепрезидент на TCL Communication.

Alcatel 1T 10

С 10.1-инчов IPS дисплей, таблетът Alcatel 1T 10 поддържа Wi-Fi и е най-новият и най-достъпен 10-инчов таблет на Alcatel. С тегло от 415 грама, той е и най-лекият таблет, който потребителят може да получи за неговите размери и ценови диапазон. Тези негови характеристики позволяват по-голяма преносимост и го правят подходящ при споделяне на устройството с цялото семейство. Той е снабден с 4000 mAh батерия, която издържа до 8 часа с едно зареждане. Устройството разполага с 16GB памет и има microSD слот. Към него се предлага и удобна Bluetooth клавиатура.

Alcatel 1T 7

също има Wi-Fi модул и се отличава със своя изключително лек корпус, с тегло 245 грама и дебелина 9,15 мм, което го прави идеален за използване в движение. Батерията му е 2580 mAh батерия и осигурява до 7 часа в режим на активна работа.

Двата таблета ще бъдат достъпни през второто тримесечие на годината в Европа, Латинска Америка и Азия на препоръчителни цени от 99,99 евро и 69,99 евро. Ще се предлагат в цветови варианти Premium Black и Bluish.