Tag Heuer обяви, че ще представи първия си умен часовник с Android Wear на 9 ноември в LVMH Tower, Ню Йорк. Tag Heuer Connected, както е името на устройството, ще бъде базиран на класическия автоматичен модел Carrera и ще струва около 1800 щатски долара.

Компанията описва Connected като устройство, при което традицията среща иновацията, а стилът среща революционна технология. „Ние бяхме загрижени за цената, защото ще го продаваме за 1800 долара.. и сега сме доста уверени, защото Apple ни казва, че можем да го продаваме за 1500 и дори повече. Аз съм много, много доволен“, заяви Жан-Клод Бивер, главен изпълнителен директор на Tag Heuer, пред CNBC, визирайки по-скъпия модел Apple Watch.

До момента знаем, че Tag Heuer Connected ще има едно голямо предимство пред конкурентите и това е батерията. Според Бивер тя ще издържа до 40 часа с едно зареждане, което е много повече от Apple Watch и Android Wear устройствата. Пред Bloomberg той е сподели, че с продажбата на много бройки от умния часовник на Apple, хората ще започнат да се интересуват и от Tag Heuer. „Колкото повече те продават, толкова повече хора ще искат нещо различно и ще дойдат при Tag Heuer“.