Swatch_Logo_Store_Front_6679

Швейцарският производител на часовници Swatch ще пусне нов умен часовник през следващите няколко месеца. Устройството ще дойде точно във времевия прозорец, когато се очаква на пазара да излезе първото носимо устройства на Apple – Apple Watch.

Виж още: Asus представи нов смартфон от Zen серията

Все още няма много детайли около продукта на Swatch, но от публикуваната информация става ясно, че той ще предлага опции за свързване, което най-вероятно означава отговор на съобщения или възможност за разговори, както и приложения, които са съвместими с Android и Windows. С часовника също така ще могат да се извършват безконтактни плащания, но към момента единствените известни партньори на Swatch са магазините Migros и Coop.

Този часовник може би ще има едно много голямо предимство пред останалите конкуренти и това е, че няма да се налага да бъде зареждан. Apple все още не е пуснат в продажба, но вече научихме, че американската компанията има проблеми с живота на неговата батерия.

Останалите предложения на пазара дават различни възможности – Moto 360 ще ви осигури един ден работа, Pebble Steel от 5 до 7, а говорител на Swatch е казал пред The Verge, че новият умен часовник на компанията ще бъде по различен от вече съществуващия Smart Touch, който ще получи ъпдейт по-късно този месец.