Мъжки часовници

И за ценителите, и за практичните господа този подарък е винаги желан, като често той е белег не само за личния вкус на притежателя, но и за неговия социален статус

Аксесоарите винаги са вариант да подчертаем своята идентичност, а когато говорим за представителите на силния пол, тогава изборът се свежда до няколко основни варианта. Ето така красивите и ефектни мъжки часовници са се превърнали в нещо повече от устройство, което отмерва времето. Те често са белег не само за личния вкус на притежателя им, но и за неговия социален статус.

Ценителите на този вид придобивки колекционират десетки модели, а други се отнасят по-практично и залагат на няколко часовника за ежедневието. Независимо от случая, изисканите „бижута“ на мъжката ръка могат да играят ролята на визитна картичка, разказвайки много повече за собственика си, отколкото той предполага.

Когато искаме да изненадаме близък с такъв подарък, ние задължително трябва да се съобразим някои важни съвети при покупката:

  1.   Семпъл със спортно-елегантен характер

За да се чувстват комфортно в свободното си време мъжете предпочитат кежуъл стила, което касае не само облеклото им, но и останалите детайли.

За такива ситуации подходящи са семплите модели часовници, обикновено снабдени със силиконова каишка. По-нестандартните алтернативи са да са заложи на цветна каишка, а ако държим да покажем оригиналност в подхода си, ефектът е гарантиран с интересна и нетипична форма на корпуса.

Футуристичният дизайн също може да се впише в спортно-елегантното излъчване, стига да открием баланса и да не преминем границата на добрия вкус.  

  1.   Водоустойчиви водолазни часовници

Има луксозни брандове, които се фокусират върху създаването на удобства за спортните натури. За тях са предназначени часовниците с висока водоустойчивост – от 10 до 20 атмосфери, а при водолазните тя достига до 100 атмосфери. Първият водолазен вариант е представен от Ролекс още през 30-те години на миналия век. Отличавал се е с херметическия си затворен корпус, нещо непознато като технология до тогава.

Известният филмов герой – агент 007 Джеймс Бонд, популяризира умело спортните часовници, сред които и водолазния, като във всеки епизод се появява с Ролекс или с модели на Омега.

За хората, които обожават да се гмуркат и това е тяхно хоби, водоустойчивостта е сериозно предимство, но когато едновременно с това часовникът изглежда чудесно за ежедневна употреба, това е повече от добро попадение.

  1.   Твърдост и сила в бизнес средата

Бизнес срещите изискват от мъжете да създават усещане за сила, безупречност и твърд характер. Цялостното внушение включва и самото облекло, аксесоарите, а часовникът е елемент, с който може да сложите точка на солидната си визия.

Тук за предпочитане са механичните модели или тези с кварцов механизъм, като кожената каишка е задължителна! Тя може да бъде заместена и с метална, ако познавате мъжа и предпочитанията му са в тази посока. Водещият ориентир трябва да е класическото и традиционно излъчване, а ако целите да внесете нотка дързост, тогава дизайнерските модели с хронограф или допълнителни екстри са изключително удачни. Креативните цветове и по-ексцентричните часовници са позволени там, където не се налага строг дрескод.

  1.   Луксозни часовници с изтънчен дизайн

Има вечерни поводи и официални срещи, на които изборът на облекло се свежда единствено до костюм и вратовръзка. Класическо допълнение към тях са часовниците със сребристи или златисти метални каишки. Един изтънчен дизайн на скъп и луксозен модел би бил съвършеното попадение за такова събитие. Недопустимо е да се залита в нещо, което излиза извън рамките на стандартната стилна визия, затова запазете експериментите за друг момент.

Понякога един часовник може да свидетелства много повече за характера, стила и позицията, която заема мъжът в обществото. Да носиш такава символика на ръката си е отговорност и трябва да си с ясното съзнание, че аксесоарът е не просто вещ. Той може да се преобрази като произведение на изкуството, ако подходим правилно и със специално отношение.  

Мъжки часовници онлайн от timer.bg може да разгледате в изобилие, без да срещнете ограничение откъм марки, сред които и най-известните на японски и швейцарски производители. Насладете се на разнообразието от предложения за всеки вкус – стандартни, класически, дизайнерски, спортно-елегантни и лимитирани модели.

След като решите какъв вид часовник да изберете, трябва да прецените и в какъв ценови диапазон ще е той. Този въпрос е по-сложен и зависи от няколко фактора, включително предвиден бюджет, както и с каква цел го купувате. Изработката на ниво предполага и по-висока цена, съответно тя се покачва от марката и може още да скочи, ако са използвани благородни метали или камъни при производството.