Много хора чакат филма за антигероите от самоубийствената група, още откакто за първи път се заговори за него. Готови ли сте обаче да чуете това, което ще ви кажа? Warner Bros. днес пуснаха прессъобщение, в което споменават потвърдените вече актьори за продукцията “Suicide Squad”, както и официална дата за премиерата.

ВИЖ ОЩЕ: ПОСЛЕДНИТЕ ТЕЛЕФОНИ НА NOKIA ПРЕДИ СДЕЛКАТА С MICROSOFT

Грег Силвърман, президент на Warner Bros. се изказа така за предстоящия филм:

“С нетърпение чакаме да видим този чудесен състав под невероятната насока на Айер [Дейвид]. Те ще покажат ново значение на това какво означава да си лош и какво означава да си добър.”

Какво има предвид тук? Кои са актьорите? Първо нека кажем нещо за Дейвид Айер. Той ще е сценарист и режисьор на адаптацията по комикса на DC Comics, а ви е познат пък от току-що излезлия и изключително успешен филм “Ярост” (Fury) с Брад Пит. Той е човек, който ми вдъхва доверие в предстоящия екшън-супер-геройски филм. А сега нека поговорим и за актьорския състав.

Цял куп известни личности ще вземат участие в Suicide Squad, между които и, сигурен съм, много любими такива на вас. Все пак партньорката на Жокера, Харли Куин, ще се появи тук и тя ще бъде изиграна от младата актриса Марго Роби, участвала във “Вълкът от Уолстрийт” (The Wolf of Wall Street). Още по-интересното е, че ще видим и самия Жокер – под бялата боя ще застане небезизвестният Джаред Лето, познат ви като вокалист на 30 Seconds To Mars, секс символ за младите момичета, а също и все пак доста успешен актьор. Той взе Оскар за най-добра поддържаща мъжка роля в миналогодишния “Клубът на купувачите от Далас” (Dallas Buyers Club), който ако не сте гледали, мисля че трябва и то съвсем скоро.

Като злодейката Enchantress ще видим Кара Делевайн, която знаем от филма “Анна Каренина”, а също и като героиня в една от най-успешните компютърни игри на всички времена Grand Theft Auto V. Джей Къртни (“Дивергенти” и “Джак Ричър”) пък е Boomerang. По-интересно ще ви е обаче да чуете друго. Ще участва и Том Харди, който беше Bane в последния филм от трилогията “Черният рицар” (The Dark Knight). Както знаем предстоящите филми на DC Comics са от нова, отделна вселена и тук той ще играе съвсем различен герой – това е един от първите членове на Suicide Squad – Rick Flagg.

Смятан може би за водач на самоубийствената група е изкусният стрелец Deadshot. Кой ще играе него? И това ще ви кажа – това е мразеният и обичаният Уил Смит. Тук вече започвам да чувствам скептични мнения и няма да излъжа като кажа, че и моето е такова. Deadshot е главен герой в сагата за самоубийците, а също така и един от главните врагове на Batman. Готов ли е Смит да изиграе такава роля? Да, той е актьор, който е номиниран за Оскар, но в съвсем различен тип филм. Ролята му пък на супер-героя Ханкок не беше от най-силните, била тя и успешна. А според мен DC Comics и Warner Bros. леко рискуват с него… което не е правилно, понеже Marvel вече много дръпнаха напред и ако DC искат да ги настигнат, трябва този филм да е изключителен.

Ще спомена само още нещо – слуховете сочат и към поява на Лекс Лутър, в ролята Джеси Айзенберг (“Социалната мрежа”). Той ще изиграе Лутър и в предстоящия филм “Батман vs. Супермен: Зората на справедливостта” (Batman v Superman: Dawn of Justice), като ако той се появи наистина във филма за самоубийците, това ще потвърди, че Suicide Squad е наистина част от новата филмова вселена на DC Comics. Тя се готви в момента и вече стартира с “Човек от стомана” (Man of Steel, 2013).

Както и да е. В началото казах, че режисурата на Дейвид Айер ми вдъхва доверие. Не казвам нищо лошо и за актьорския състав. Всички те са чудесни актьори, доказали се в един или друг момент от кариерата си. Вярвам, че DC няма да сгреши и се надявам и Уил Смит да се отнесе сериозно към ролята си, както направи и в “Преследване на щастието” (The Pursuit of Happyness), където беше номиниран за Оскар. А и това наистина изглежда като филм, който се стреми да се конкурира с “Пазителите на Галактиката” (Guardians of the Galaxy) като история с почти неизвестни на масовия зрител герои. Ще изчакаме и ще разберем. Премиерната дата на филма за САЩ е 5 август 2016.