Сторител дава Златни слушалки

Чрез новата опция Статистика в приложението слушателите могат да следят и споделят предпочитано време за слушане, жанр и брой изслушани книги и часове 

11 януари 2021, София – Вдъхновени от класическата новогодишна резолюция за повече прочетени книги през годината, Storytel стартират 2021 с предизвикателство към феновете на аудиокнигите да се включат в зимната Олимпиада по слушане. В нея ще бъдат раздадени призовете “Златни слушалки”, които ще отличат победителите в различни категории — на базата на категориите в новата функционалност Статистики в приложението Storytel.

За да споделят дали са мечтател, класик, бизнес-ориентиран или търсещ духовното, странстващ през уикендите или любител на историята, млад по душа или нощна птица, слушателите трябва да публикуват стори или пост в Instagram или коментар във Facebook, като сложат хаштаг #ЗлатниСлушалки и тагнат @Storytel.bg. Награди ще бъдат раздадени в общо 5 различни категории за 5 седмици от 11 януари до 12 февруари:

11 – 15 януари – Категория: Любим жанр

18 – 22 януари – Категория: Време за слушане

25 – 29 януари – Категория: Любим ден за слушане

1 – 5 февруари – Категория: Брой изслушани книги

8 – 12 февруари – Категория: Най-много изслушани часове

Всяка седмица призът “Златни слушалки” ще се присъжда в различна категория на трима победители, избрани на случаен принцип. Освен призът, те ще получат също слушалки и торба Storyteller. На 15-и февруари ще бъде изтеглен и Златният слушател, участвал в поне три категории, който ще получи голямата награда домашен смарт говорител Google Nest Mini. Правилата на играта са достъпни на https://challenge.storytel.com.

За близо две години от старта на Storytel у нас потребителите на приложението са изслушали  2 500 000 (2.5 млн.) часа аудиосъдържание от български и чужди автори. Към момента приложението вече предлага над 1700 заглавия на български език под формата на аудио и електронни книги, сред които стотици романи, книги за самоусъвършенстване, детски книги и учебни произведения, както и 10 Storytel Original сериала, най-слушаният от които е “До дъно” на Анна Пеева, записан от Калин Врачански. Заедно с него сред имената на дикторите – разказвачи на истории в Storytel се нареждат Силвия Петкова, Койна Русева, Параскева Джукелова и други любими български актьори.

Сред най-слушаните книги за последната година са  “Шантарам” на Грегъри Дейвид Робъртс, световният хит „Sapiens“ на Ювал Ноа Харари, „Хари Потър“, „Човек на име Уве“ на Фредрик Бакман, „Мисли и забогатявай“ на Наполеон Хил и “Икигай: тайните на Япония за дълъг и щастлив живот” на  Франсеск Миралес и Ектор Гарсия. При българските автори предпочитанията на публиката са към класиците – Димитър Димов, Димитър Талев, но също Стефан Цанев и биографията на Димитър Бербатов. През 2020 първенството се държи от криминалния жанр, като от началото на карантината досега голяма част от аудиторията се насочва към категорията Самоусъвършенстване. Други силни категории за 2020 са Романи, Класика, Биографии и Детски книги. Сред детските заглавия безспорни фаворити са „Хари Потър“, прочетен от Силвия Петкова, “Смърфовете” с гласа на Поли Генова и Angry Birds, разказани от Павел Владимиров.