Store Dot

Store Dot

Компанията Store Dot демонстрира зарядно, с което можете да заредите батерия на мобилен телефон от 0 до 100%  за зашеметяващите 30 секунди. Демонстрацията е направена с помощта на Samsung Galaxy S4 със стандартна батерия, но зарядното работи с всички съществуващи смартфони.

Уникално краткото време за зареждане е постигнато с помощта на технологията, развивана от Store Dot, която използва биологични полупроводници, направени от естествени органични съединения, известни като пептиди. Това са къси вериги на аминокиселини, елементи на протеините, подобни на тези, които тялото използва за бърз растеж. Компанията започва своята дейност от отдела за нанотехнологии в университета в Тел Авив, а в следващия клип можете да видите как работи супер бърдото зарядно:

Устройство, показано в клипа е прототип с големината на зарядно за лаптоп, но Store Dot работи върху намаляване на размера му, като крайният резултат ще струва около 20 лири и се очаква да се появи на пазара в края на 2016 година. Ако всичко върви по план подобно зарядно ще бъде едно наистина добро предложение, тъй като никой от съществуващите на пазара в момента аксесоари не се доближава ни най-малко до неговото постижение. 30 секунди звучат наистина фантастично, дори демонстрационният клип е три пъти по-дълъг, но Store Dot има сериозното намерение да докаже, че подобна скорост на зареждане не е невъзможна.