Steam and Linux
Steam and Linux
Steam and Linux
Steam and Linux

През последните няколко години Valve успяха да помогнат за нарастването на броя на Linux игрите, чрез създаване на версия на Steam за Linux дистрибуции. Засега това е и една от малкото платформи за разпространение на дигитално съдържание за тази операционна система.

ВИЖ ОЩЕ: HTC ONE M9 ИДВА С ПОДОБРЕНИЯ В КАМЕРАТА, ЩЕ ВИДИМ И НОСИМО УСТРОЙСТВО

Много потребители наскоро забелязаха бъг в софтуера, който може да изтрие всички лични файлове от системата. Това се дължи на проблем по време на инсталацията на клиента. Steam си избира работна директория, в която да разположи своите файлове. Ако тази папка се премести от нейното оригинално местоположение, част от системните команди се изменят. Това потенциално се превръща в опасност за всички файлове, до които има достъп потребителят.

Местенето на папката на Steam е удобен начин за “спасяване” на файловете при преинсталация на операционната система. Това е и една от основните причини, които са създали този навик. За съжаление това може да се окаже фатално за Linux потребителите. Проблемът все още съществува, очакваме Valve бързо да го оправят.