HTC-One-M8jpg
HTC One M8

HTC вече пусна тийзър за новия си флагман, който ще бъде представен на 1 март в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона, но Bloomberg разкри повече детайли за плановете на компанията. Наследникът на М8 наистина носи кодовото име M9, като неговият дизайн ще бъде доста сходен с това, което видяхме при предшественика му с налични цветови опции в златисто, сиво и сребристо.

ВИЖ ОЩЕ: APPLE МОЖЕ ДА ПУСНЕ СТИЛУС ЗА НОВИЯ 12.9-ИНЧОВ IPAD

В информацията се казва, че задната камера ще бъде 20-мегапикселова, а предната ще е UltraPixel. M9 ще дойде с осем-ядрения процесор на Qualcomm Snapdragon 810, както и с Dolby 5.1 аудио технология и най-новия потребителски интерфейс на HTC – Sense 7.

Миналата година много се изписа за умен часовник на HTC, като първо се спекулираше, че компанията ще представи три носими устройства на MWC 2014, но това не се случи. След това се смяташе, че тайванците ще навлязат на пазара с носими устройства през септември, но @еvleaks разкри, че компанията се е отказала от умен часовник заради силната конкуренция в лицето на LG, Samsung и Motorola. Според Bloomberg на 1 март HTC ще представи не само нов флагман, но и първия си смарт часовник.

Няма много подробности за него, но се казва, че устройството ще бъде с фитнес софтуера на Under Armour, компанията за спортни продукти и аксесоари, която обяви партньорството си с HTC на CES 2015 по-рано този месец. Това показва, че тайванците са се насочили към популярната напоследък тенденция за отчитане на здравните показатели на потребителите, но все още не е ясно дали ще видим умен часовник или гривна.