Като неочаквана изненада за всички истински фенове на StarCraft, създателите на култовата стратегия Blizzard Entertainment обявиха, че се готвят да пуснат нейна ремастерирана версия. Името ще е просто StarCraft: Remastered, като ще включва и експанжъна Brood War.

Новата версия на StarCraft ще е изцяло в 4K резолюция, с подобрени модели, анимации, нови илюстрации и ремастериран звук. Допълнително феновете ще могат да се насладят на няколко нови варианта за създаване на състезания, свързване с Blizzard App (доскоро Battle.net) и възможността да запазват своя напредък в облачното пространство.

По думите на Blizzard, балансът и геймплеят ще бъдат запазени в оригиналната си форма и ремастерирането ще обхване единствено визуалните и функционални елементи на StarCraft. По думите на Майк Морхейм, главен изпълнителен директор за Blizzard Entertainment,

„Със StarCraft: Remastered ние ще модернизираме оригиналната игра във визулен, аудио и онлайн аспект; така ще сме сигурни, че играчите ще могат да се наслаждават на StarCraft поне още 20 години.“

В допълнение към работата по StarCraft: Remastered, Blizzard обявиха, че тази седмица оригиналният експанжън Brood War ще получи ъпдейт под формата на пач с версия 1.18. С него играта ще получи модерна защита срещу чийтове, бъг фиксове и функционалности. Ще се подобри и поддръжката под Windows 7, 8.1 и 10. След ъпдейта цялата оригинална игра, под заглавието StarCraft: Anthology, ще бъде направена безплатна.

Все още няма информация кога да очакваме премиерата на Remastered версията, нито каква ще е нейната цена. До тогава обаче, всички фенове могат да играят оригиналната версия, още повече безплатно след ъпдейта тази седмица.