През годините по телевизията са давали какви ли не анимационни филми по „Междузвездни войни“ (Star Wars). Едни може да са ви харесали, други не. Ако и анимацията, която върви сега не ви харесва, след няколко години ще излезе друга и тогава може да опитате пак. Но какво става, когато на един запален фен не му харесват въпросните анимации, а той самият има жестоки идеи? Хваща се и започва да прави своя собствена.

Виж още: Филмът по „Антураж“ с нов трейлър

Видеото, което ще видите по-горе, е кратък късометражен анимационен филм, базиран на Star Wars и по-специално на видео играта „TIE Fighter“ от 1994 г. Интересното при него е нещо друго – това е аниме. Режисьорът и аниматор на филмчето е Пол Джонсън, който е фен както на космическата сага, така и на класическите японски анимета от 80-те години на XX век. Точно затова преди четири години е решил да започне да работи по своя Star Wars анимация. Да, точно така – проектът му е отнел четири години, работейки по него всеки уикенд.

Филмът е дълъг малко над седем минути, но това не означава, че няма да ви хареса. Тук невероятната анимация е смесена със супер old school китарни сола, за да създадат заедно чудесна атмосфера. Диалог няма. Само музика и екшън. Главните герои тук са лошите. Филмчето разказва за няколко пилота на Империята, които се изправят пред редица бунтовници в космическа схватка, точно каквато трябва да бъде в един Star Wars филм. Кой е навит за един пълнометражен анимационен филм по класиката, точно в стил японско аниме?

О, да! И плакатът е просто чудесен! Вижте го:

Снимка: Paul Johnson / DeviantArt