Снимка: Star Trek: Into Darkness

Всички знаем, че в момента Джей Джей Ейбрамс е доста зает със „Star Wars VII: The Force Awakens“ и няма да режисира предстоящия трети филм от рестартираната вселена на „Star Trek“. Вместо това, той е позициониран като продуцент на проекта. Кой обаче ще го режисира?

ВИЖ ОЩЕ: SEGA НАВЛИЗА ВЪВ ФИЛМОВАТА ИНДУСТРИЯ

Първоначалната идея на Paramount Pictures бе сценаристът на филма Роберто Орчи да поеме тази длъжност, но буквално преди дни той се оттегли от предложения му режисьорски стол. Сега от студиото търсят негов заместник, като слуховете сочат към един много интересен английски персонаж. Това е Едгар Райт, познат ни като режисьор на „Шон от мъртвите“ (Shaun of the Dead), „Горещи палки“ (Hot Fuzz) и „Краят на света“ (The World’s End). Все чудесни английски комедии, които, ако по някаква странна случайност не сте гледали, трябва да се поправите мигновено.

Според източници това е най-силно желаният режисьор, който да застане на мястото на Ейбрамс. Някои ще си кажат, че след като Райт прави предимно комедии, може и да не се получи. И аз си помислих това в първия момент, но той е добър режисьор и смятам, че може да се справи.

За тези, които не одобряват вероятния избор на Paramount има още възможности. От радио KOMO са провели интервю по телефона с Джонатан Фрейкс, който е ветеран в света на Star Trek. Феновете веднага ще познаят името на актьора, като лицето зад персонажа на командир Уилям Райкър, дясната ръка на капитан Пикард (Патрик Стюарт) в сериала „Star Trek: The Next Generation“. Да, от финала на предаването минаха точно 20 години и всички вече са поостаряли, но Фрейкс има и няколко проекта зад гърба си като режисьор. Това са епизоди на сериали като „Падащи небеса“ (Falling Skies), „Agents of S.H.I.E.L.D.“ на Marvel, „Касъл“ (Castle) и дори „Зоната на здрача“ (The Twilight Zone), всички от които високо оценени и с добра позитивна критика.

В интервюто си за радиото Фрейкс казва, че е контактувал с Джей Джей Ейбрамс и хората му, така че чакаме отговор. Смята същото така, че би могъл да се справи и много би се радвал цялата работа да се получи. Сам признава, че би било много трудно, но феновете за сега могат само да стискат палци. Интервюто можете да изслушате на страницата на радио KOMO ето тук.

„Star Trek 3“ предстои да излезе на голям екран през 2016 година, когато и ще празнуваме 50 години от дебюта на „The Original Series“.