Какво става, когато група независими филмови режисьори и сценаристи реши, че холивудските филми за „Стар Трек“ (Star Trek) не са това, което те биха искали да видят? Сядат и заснемат свой вариант. „Prelude to Axanar“ е точно това – самостоятелен проект под формата на късометражен филм, разказващ историята на Федерацията на обединените планети 21 години преди това, което познаваме като историите на кораба Enterprise и капитан Кърк.

Качеството, с което е сниман филмът, както и неговите професионални специални ефекти, ще ви отвеят! Малко късометражни филми изглеждат по този начин. А и има защо. Създателите се надяват „Prelude to Axanar“ да привлече вниманието на Холивудски продуценти. След пускането на целия филм онлайн, сценаристите Алек Питърс и Кришчън Госет (Госет е също и режисьор) са започнали да набират средства, за да реализират следващата стъпка от проекта си – пълнометражния филм „Axanar“, който е планиран за 2016 г.

Историята на „Prelude to Axanar“ разказва за легендарния капитан Гарт и неговите приключения по време на Четиригодишната война с Клингоните. В продукцията са взели участие актьори като Гарет Уонг („Стар Трек: Вояджър“), Кейт Върнън („Бойна звезда: Галактика“), Ричард Хач (също от „Бойна звезда: Галактика“), както и Тони Тод („Скалата“ и „Кендимен“). Сценаристът Алек Питърс е в ролята на капитан Гарт.

По-долу можете да гледате целия филм „Prelude to Axanar“. Можем само да се надяваме пълнометражното продължение да е също толкова добро. Приятно гледане!