Дизайн и усещане

Не мога да отрека, че външния вид на телефона е прекрасен. Стилния външен вид се базира на изчистена предна част и задна, която включва стъклен капак, напомнящ не на кого и да е, а на iPhone (разбира се). Това, че устройството прилича на друго, не значи, че е по-малко красиво.

Всички входове се добре прикрити, като част от тях са с малки капачета, добре внедрени и лесни за отваряне в корпуса на телефона.

Държейки телефона в ръка голямо впечатление ми направи power бутона. Позицията му е на добра височина, което позволява лесно натискане, работейки с дясната ръка. Интересното е, че самия бутон е доста голям и напомня на камера бутон, но разбира се, това е само илюзия и натискайки го докато сте отворили приложението за камерата, ще заключите телефона си.

Телефонът е лек за големия си размер – едва 145 грама. Тънкият корпус е с размер 7,9мм. Като цяло, устройството е доста квадратно и не е толкова удобно, колкото Galaxy S 3 например.

Ето и няколко снимки на красивия Sony Xperia Z:

[nggallery id=72]

1 коментар

  1. […] for governments and would-be revolutionaries? Of course, this is no easy task—and it isn't cheap. Ревю – Sony Xperia Z – Angry Birds под душа? – Smart News. Sony отвръща на удара Войната между големите имена в […]

Comments are closed.