SmartWatch 2

Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) днес обяви старта на глобалното разпространение на SmartWatch 2, започвайки от пазарите във Великобритания и Франция. SmartWatch 2 ще се появи в магазините в над 60 държави през следващите месеци.

Sony е лидер на пазара на умни устройства за ръката, като първият умен часовник на компанията се появява през 2007 г. SmartWatch2 е представител на второто поколение умни часовници от Sony, който стъпва върху впечатляващите данни за употребата на предшественика си, чийто потребители са свалили над един милион приложения през изминалата година.

„Средностатистическият смартфон потребител посяга към телефона си над 100 пъти на ден, за да провери текстовите си съобщения, да прочете имейлите си, известията от социалните мрежи и, разбира се, да види колко е часът,“ коментира Стефан К Персон, Ръководител Придружаващи продукти в Sony MobileCommunications. „Със SmartWatch 2 ние искахме да отговорим на обратната връзка от потребителите и да направим основните функционалности по-лесни от всякога с богат набор от приложения, които да спомогнат за това.”

„Потребителите искаха стилен, но практичен дизайн с дълъг живот на батерията и точно това им предоставяме със SmartWatch 2. Освен това, добавихме и гъвкавост – свободата да използваш SmartWatch 2 с всеки Androidтелефон, който избереш, и растящ набор от приложения за сваляне – собствени и от външни източници, които да добавят нови възможности към динамичното ти ежедневие.“

Оставете смартфона в джоба си

Създаден, за да намали постоянната нужда на потребителите да посягат към телефоните си, SmatWatch 2 е напълно готов да замени и допълни най-често изпълняваните задачи. Само минути след включване на устройството потребителите могат да проверят текстовите си съобщения, имейла си, известията си отGmail,Facebook и Twitter (включително да ретуийтват от устройството), както и да приемат, отхвърлят или спират звука на телефонни обаждания. Използвайки NFCза лесно one-touchсвързване, този безжичен аксесоар е идеален за употреба с устройства с голям екран, като Xperia™ ZUltra, в ситуации, които изискват дискретна работа с устройството.

Красив, издръжлив дизайн

SmartWatch 2 е вдъхновен от дизайна на най-новите Xperia смартфони на Sony, комбинирайки елегантен минималистичен външен вид с прахоустойчивост, водоустойчивост и емблематичния за Sonyалуминиев стартов бутон. Сертификатът IP57 свидетелства, че устройството е прахоустойчиво и водоустойчиво на дълбочина до един метър в сладка вода за половин час. SmartWatch 2 предлага набор от стилни каишки, включително от неръждаема стомана, кафява или черна кожа и пет силиконови в различни цветове. Освен това, Sonyизползва стандартен 24-милиметров накрайник, за да могат потребителите да персонализират своя SmartWatch 2 с всяка каишка, която предпочетат.

Най-дългият живот на батерия за умен часовник*

Благодарение на постоянната връзка с потребителите относно първите си умни часовници, Sonyвложи много усилия да удължи живота на батерията на SmartWatch 2. Неговият трансрефлексивенекран използва отразяващи елементи, които подобряват четенето на текст при ярка слънчева светлина без необходимост от подсветка, а енергоспестяващият процесор позволява оптималнаработа на батерията. Резултатът от всичко това е устройство, което издържа (при нормални условия на работа) до четири дни.

Отворена екосистема, базирана на Android

SmartWatch 2 функционира като допълнение към всеки Android телефон, работещ подAndroid 4.0 (IceCreamSandwich) или по-нова версия, позволявайки на разработчиците да използват циферблата на часовника като втори сензорен екран за приложенията си. Устройството разполага и с функция за вибрация, която разработчиците могат да използват за известия, както и с акселерометър, който може да се използва като допълнителен сензор за приложения, проследяващи физическата активност.

Още с пускането на устройството на пазара, потребителите на SmartWatch 2 ще имат достъп до над 40 напълно оптимизирани приложения, както и до още 300 други благодарение на съвместимостта на SmartWatch 2 с предшественика си. Sonyработи с външни разработчици от публикуването на SDKна SmartWatch 2 през август насам, за да поддържа непрекъснато пускане на нови и нови приложения, оптимизирани специално за SmartWatch 2. Всички съвместими приложения могат да бъдат лесно открити чрез простата функция за търсене в приложението SmartConnectна Sony, което е инсталирано всмартфонитеXperia, а може да бъде свалено и от магазина GooglePlay.

 

Ключови характеристики и функции на Sony SmartWatch 2

 • Яркост на екрана (четливост при ярка слънчева светлина)
 • Най-дългиятживотнабатериятазауменчасовник* (индикатор за живота на батерията дава предупреждение при ниски нива на заряд)
 • Водоустойчив (IP57)
 • Лесна настройка (NFC свързаност)
 • Самостоятелна функция като часовник
 • Стандартенmicro USB кабел за зареждане
 • Потребителски интерфейс, подобен на Android UI, за по-интуитивно управление
 • По-голям екран с по-висока резолюция (1.6 инча, 220 x 176 пиксела)
 • Висококачествени материали (алуминиево тяло и верижка от неръждаема стомана)
 • Разширена съвместимост (работи с повечето Android телефони)
 • Сменяеми каишки – персонализирайте устройството с всяка стандартна 24-милиметровакаишка

 

Sony SmartWatch 2 вече се продава на българския пазар.