Днес Sony представи нова 4K екшън видеокамера, която съчетава целия експертен опит на Sony в заснемането на невероятно видео съдържание. Новата компактна 4K FDR-X3000R екшън видеокамера разполага с редица технологии, невиждани досега при POV камерите. В това число е и патентованата от Sony технология B.O.SS (Balanced Optical SteadyShot), която бе представена в първокласните серии Handycam на Sony, а сега за първи път е адаптирана за използване в екшън видеокамера.

Проектирана с поглед към променящите се в световен план тенденции, технологията B.O.SS на новия модел екшън видеокамера дава на потребителите спокойствие по отношение на нестабилните и размазани кадри, за да могат да се фокусират върху събитията, в които участват. Умаленият вариант на B.O.SS технологията осигурява на FDR-X3000R изключителна компактност, възможност както за удобно монтиране на колело или кола, така и за снимане от ръка (благодарение на богатия набор от налични аксесоари), и видимо по-ефективна стабилизация на изображенията в сравнение с настоящите модели. Стабилизацията на изображенията компенсира резките движения на камерата, влиза в действие и при 4K заснемане, и в режими на запис с висок битрейт.

В допълнение към ненадминатата технология за стабилизация на изображението, под капака на екшън видеокамерата са скрити редица други технологични чудеса от Sony. Светлината се улавя чрез нов 1/2.5-type 8.2MP Exmor R CMOS сензор, който разполага с по-големи пиксели за снимане от предшественика си. Със съотношение 16:9, сензорът за изображения е прецизно проектиран за заснемане на невероятно видео. FDR-X3000R разполага с новия ZEISS Tessar® обектив, който осигурява по-естествени изображения, със значително по-малко изкривяване от сегашните модели. Високата скорост на запис 100Mbps при 4K и 50Mbps при Full HD в XAVC S™ формат е възможна, благодарение на същия BIONZ X процесор, който може да бъде открит във флагман моделите фотоапарати ɑ7 на Sony, но оптимизиран за употреба в екшън видеокамерата.

В допълнение към възможността за заснемане на красиво балансирано 4K видео на FDR-X3000R, новият модел разполага и с опцията за заснемане на приблизително 8.3MP кадри през определен интервал за невероятно таймлапс видео в 4К резолюция. Необходимо е единствено редактиране с безплатния Action Cam Movie Creator PC софтуер, за да можете да споделите моментите си.

Новата FDR-X3000R ще бъде налична в Европа през ноември, пълните технически характеристики могат да бъдат открити тук. AKA-FGP1 и AKA-MCP1 ще бъдат налични на европейския пазар от ноември 2016 г.