Следващия месец се очаква да излезе подобрената версия на PlayStation 4. Джаджата ще бъде официално представена на 7 септември, по време на събитие, на което ще кажат какво ново има в PS4.

Най-вероятно новият PS4, ще е направен така, че да може на него да вървят игри с по-висока резолюция, в момента максималната му е само 1080p за игри. С други думи, ще бъде същата конзола, която върви по пазарите вече няколко години.

От Sony потвърдиха, че 4K PS4 ще се продава едновременно и с обикновеното PS4, само че на по-висока цена. Също така, всички игри ще вървят и на стария модел, но, разбира се, на 4K PS4, усещането ще е много по-готино.

След премиерата, миналата седмица, на Microsoft’s Xbox One S, тази новина е повече от добре дошла за привържениците на Sony. One S не поддържа 4K игри, но затова пък догодина и те ще пуснат своя подобрена 4K версия. Това означава, че борбата между двете компании скоро няма да приключи. Освен това, фактор са и неспирните актуализации на хардуерите и на двете машини. Но засега изглежда, че Sony има по-голяма преднина… Ще видим занапред какво ще се случи.