Qualcom+smart+protect

Qualcomm разкри подробности за технологията Smart Protect, която ще дойде с новия процесор Snapdragon 820. Тя ще следи поведението на приложенията, инсталирани на устройството, откривайки и класифицирайки всяко тях, което се счита за подозрително. Така компанията ще осигури хардуерно-базирана защита от зловреден софтуер.

В момента има много антивирусни приложения, но проблемът при тях е, че те работят със списък от познати заплахи. Това означава, че зловреден софтуер може лесно да заобиколи техните защити за сигурност. Smart Protect от друга страна ще следи какво всъщност се случва във вашия смартфон, таблет или друго мобилно устройство. Така технологията ще може да предупреди потребителите за необичайна активност.

snapdragon_smartprotect_feature qualcomm_smart-protect-infographic-sidebar-_0

Асаф Ашкенази, директор на продуктовия мениджъмнт в Qualcomm, казва че потребителите ще получават „почти мигновени уведомления при открити нарушения на поверителността и злонамерена активност“. Тъй като технологията е вградена в самия хардуер, тези доклади ще бъдат налични и офлайн, без това значително да се отразява на живота на батерията.

Qualcomm вече работи с фирми за сигурност, включително Avast, AVG и Lookout, използвайки API, за да свърже Smart Protect с техните комерсиално достъпни приложения, позволявайки на повече потребители да могат да се възползват от новите възможности.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS