Snapchat Spectacles са чифт слънчеви очила за 130 долара с вградена камера, които се свързват с вашия смартфон. Продажбите започнаха този петък, като всеки можеше да си ги закупи от огромна жълта вендинг машина, която се появи първоначално на Venice Beach. Очилата бяха разпродадени за отрицателно време, дали заради интереса към тях, любовта към приложението или интересната маркетингова стратегия. И както разбираме от The Verge някои хора са купували по 5-6 чифта наведнъж… В момента тези очила са пуснати за продажба в eBay, и тъй като още не се знае, кога отново ще бъдат продавани, продавачите им са обявили безобразни цени от сорта на 950 долара… Цените вече достигат и до 3000 долара.

Идеята на очилата е именно да са достъпни за почти всеки. С тях лесно можете да заснемете 30-секундно видео и то директно да се качи в Snapchat. Целта е по-малко хора, зарибени по Snapchat да си вадят нонстоп телефоните и да си губят времето в снимане. Целта е също така и Snapchat да се превърне в още по-забавно и интересно приложение.

snap-spectacles-tweet

Вендинг машината, която Snap INC. нарече “Snapbot”, ще се появява на различни места всеки ден… Snapchat не споделят никаква информация за това къде ще се появява тя, вместо това постват онлайн местоположението й, за да бъде купуването на Spectacles още по-вълнуващо. По този начин компанията ще разбере, до колко е привлякла вниманието на аудиторията с тези 130-доларови очила. Очевидно след като има хора, които ги продават и съответно купуват за 3000 долара, Snapchat ще направи големи печалби от Spectacles… Вие лично бихте ли си ги купили? Разбира се, за 130 долара, а не за 1000 и нагоре?