sony-watches

Sony отново се включи в надпреварата за китката на потребителя с две нови устройства, които представи официално на IFA 2014.

sony-SmartWatch-3

Smart Watch 3 е последната версия на умния часовник на японската компанията и първото тяхно устройство, което използва операционната система на Google – Adnroid Wear. Часовникът има 1.6-инчов Transflective LCD дисплей с резолюция от 320 х 320 пиксела. SmartWatch 3 е с четириядрен Snapdragon 400 процесор, работещ на 1.2 GHZ, 512 MB рам и 4 GB вътрешна памет. Батерията с капацитет 420 mAh ще издържи до 4 дни в режим на изчакване и 2 дни при нормална употреба. Часовникът ще може да извършва една част от функциите си като измерване на фитнес активност, разпознаване етапите на сън или просвирване на музика без нужда от свързан смартфон. Силиконовата каишка на SmartWatch може да бъде лесно подменена с варианти в различни цветове.

smartband

SmartBand Talk е сравнително изненадващ продукт от Sony. Устройство може да бъде оприличено по-скоро на фитнес гривна, отколкото на умен часовник, макар че обединява възможности и от двете категории. Устройството има 1.4-инчов E-Ink екрани, който е възможно най-енергоефективният избор сред различните технологии за дисплеи. В случая това е добре дошло, тъй като батерията на SmartBand Talk има капацитет от едва 70 mAh, но ще издържи до 3 дни нормална употреба. Ключовата функция на новото устройство са вградените микрофон и говорител, чрез които потребителят може да провежда телефонни обаждания. SmartBand Talk измерва и синхронизира ежедневните дейности като извървени стъпки, изкачени стълби и др.

И двете устройства имат защита от вода и прах (IP68) и ще влязат в продажба в идните месеци. Smart Watch 3 ще се продава на цена от €229, а SmartBand Talk – €159.