От днес вече всички компании, които използват услугите на Microsoft, ще могат да се възползват от Skype for Business. Новото приложение има за цел да замени използваното до сега Microsoft Lync и така да добави още едно към серията „for Business“.

Ъпдейтът на Office 2013 включва Skype for Business, а Skype for Business Online пък ще е наричан за всички клиенти на Office 365, ползващи до момента Lync Online. За новото приложение от Microsoft разбрахме още миналата година, когато гигантът сподели, че ще спре пъддръжката на Lync. Първоначалната версия на новия корпоративен Skype пък видяхме преди няколко седмици. Той има за цел да унифицира услугите на Microsoft, които компаниите използват в офисите си и така да улесни работата на служителите.

Администраторите ще могат да контролират всичко, включително и създаване на нови акаунти за колегите си. Софтуерът силно наподобява Skype за частни клиенти, като фирмите ще могат да провеждат разговори, чат и видео конференции дори и със свои клиенти, които имат Skype ID. Това ще може да става както през Winodows, Android, Mac и iOS приложението на Skype, така и през специлна уеб версия.

Освен всички тези функции, Skype for Business ще бъде вграден и в Office, за да може сътрудничеството в различни проекти да става по-лесно чрез чат и видео/аудио разговори.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS