Sharp изненада с нов смартфон, който е много по-различен от това, което сте свикнали да виждате. Неговото име е Sharp RoBoHoN. Той има формата на малък робот, който дори може да се движи, както и да служи за асистент.

RoBoHoN може да отговаря на компандите на потребителите с помощта на постоянно включен микрофон. С робота е налична възможността за задаване на аларма, насрочване на напомняния, четене и отговаряне на имейли и други.

Sharp RoBoHoN може да изпълнява основни движения като ходене, клякане, танцуване и махане с ръце за поздрав. Идеята за разработката на Sharp е да се замени обикновения смартфон с устройство, което е по-подходящо за взаимодействие с хората.

 

RoBoHoN има стандартни характеристики – 2-инчов дисплей (240х320), процесор Snapdragon 400 SoC, 3G, LTE, Wi-Fi, камера и вграден проектор. От компанията не са обяви с коя операционна система работи джаджата, но вероятно тя е базирана на Android.

RoBoHon ще бъде пуснат в Япония през първата половината на 2016 г. Все още няма данни каква ще е неговата цена, нито дали той ще е наличен на международния пазар.