samsung-pay-02

Samsung Pay, новата мобилна разплащателна система на корейската компания, няма да бъде пусната това лято. Плановете на технологичния гигант са за старт през септември, съобщава Bloomberg. По време на среща с инвеститорите от Samsung също така са казали, че услугата ще бъде разширена до Китай, Европа, Южна Америка и Австралия по-късно тази година. Първоначално Samsung Pay ще е налична в САЩ и Южна Корея.

Samsung комбинира Near Field Communication (NFC) и нова патентована технология, наречена Magnetic Secure Transmission (MST), за да повиши повече достъпността на мобилните плащания за търговци и потребители. Samsung си партнира с водещи мрежови оператори за разплащания като MasterCard и Visa. В допълнение, Samsung работи усилено, за да разшири стратегическото за Samsung Pay партньорство с ключови финансови партньори в световен мащаб, включително American Express, Bank of America, Citi, JPMorgan Chase и U.S. Bank.

Samsung Pay ще се конкурира пряко с Apple Pay и Android Pay, като нейното предимство е, че ще работи на повече места. За съжаление голям минус е, че за момента тя е съвместима само с Galaxy S6 и S6 edge, като се очаква Samsung да обяви още смартфони, които ще могат да работят с нея. През есента се очаква да видим и следващата версия на фаблета Note, който също трябва да поддържа Samsung Pay.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS