След като вчера разбрахме, че Samsung ще използва гласовият асистент, разработен от Viv Labs, в своя следващ флагман, днес имаме още нещо — ако очаквате да видите Galaxy S8 на Световния мобилен конгрес (MWC) през февруари, не се надявайте. The Verge докладват, че се очаква устройството да бъде забавено и може да дойде с премиера едва през април.

Новият виртуален асистент, от който ще се възползват Samsung, е Viv. Той е разработен от хората, които стоят зад създаването на Siri. Корейците обаче твърдят, че техния асистент ще бъде много по-различен от всички останали. За да се бори с конкуренцията също така, The Wall Street Journal сочат, че Galaxy S8 ще има отделен бутон, с който асистентът ще може да бъде викан от потребителя. Но това не е всичко — както казахме по-горе, Galaxy S8 ще се забави.

Няма друга информация, свързана с това защо премиерата се очаква да бъде изместена напред във времето. Това е също така информация, която не е потвърдена, така че имайте едно на ум. Разбира се, след всички тези проблеми със фаблета Galaxy Note 7, Samsung ще искат да са напълно сигурни в своето следващо бижу, преди да го разкрият официално.