Напоследък все се говори за следващия флагман на Samsung, а именно Galaxy S8. Разбрахме сравнително доста неща за него, но това, което все още ни беше непонятно бе датата, в която смартфонът ще бъде пуснат за продан. След като бъде представен в Ню Йорк за пръв път на 29 март, компанията е решила да започне да продава S8 на 21 април.

Ако всичко казано досега е вярно ще видим две нови „галактики“ през март – S8 и S8+. Обикновеният модел ще бъде с 5.7-инчов дисплей, докато плюс ще бъде с плюс екран – 6.2 инча. С ново устройство идва и нов процесор – Snapdragon 835, както и 4GB RAM и 12-мегапикселови предни и задни камери и на двете устройства.

Другите спекулации се отнасят за скенера на ириса за S8+ и за това, че и двете устройства ще бъдат с IP68 прахоустойчив и водоустойчив стандарт. Най-голямата промяна за осмицата може би ще бъде дизайнът – без бутони, тънки рамки и заоблени ъгли.

В доклада, който упоменава датата 21 април, се казва, че LG G6 ще тръгне по пазарите доста по-рано от S8 – на 10 март. Вече знаем, че премиерата на мобилното устройство ще бъде по време на MWC, която е след няколко дни. Очакваме телефонът да бъде „екипиран“ с широкоъгълна двойна камерна система и необичаен 5.7-инчов екран със съотношение 18:9.

Вие кой от двата телефона очаквате с по-голямо нетърпение? И кой според вас ще бъде по-успешен на пазара? Споделете с нас.