Официално е — Samsung ще представят своя нов флагман в лицето на Galaxy S8 на специално събитие в Ню Йорк. Датата е 29 март. За да оповестят новината, корейците разпратиха промо видео, както и рекламен банер, който можете да видите по-долу.

От банера се разбира, че смартфонът наистина ще бъде със заоблен отстрани дисплей, както и много тънки безели. Нищо друго официално обаче не се споменава, така че ще трябва да чакаме. Разбира се, от изтеклата наскоро информация знаем, че Galaxy S8 ще дойде с 5.8-инчов дисплей, 4GB RAM, процесор Qualcomm Snapdragon 835 и 3000 mAh батерия. По-големият му брат Galaxy S8 Plus ще бъде с 6.2-инчов дисплей, докато капацитетът на батерията му се очаква да е 3500 mAh. Виртуалният асистент на Samsung Bixby също е сред новостите, които трябва да видим, както и докинг станция, превръщата смартфона в десктоп машина.

samsung-galaxy-s8-promo-march-29-2017

Samsung имаха големи проблеми с фаблета си Note 7 миналата година, когато устройството започна да се запалва и гърби поради проблем с батерията. Смартфонът дори беше забранен на полети в рамките на САЩ и бе изтеглен от пазара. Със следващият телефон от серията Galaxy, корейците ще се наложи да се постараят, за да си върнат доверието на потребителите. Остава да видим как ще постигнат това.